13. oktober 2011

LORTEDAG !!

Undskyld mit mindre pæne sprogbrug, men jeg mener det !!

Jeg er noget rystet. Der er blevet varslet stor fyringsrunde på min arbejdsplads. 6 ud af 17 gartnere skal fyres, det er en stor procentdel af styrken, så ingen kan vide sig sikre. En rigtig ubehagelig situation for alle, både dem der bliver ramt, men også for dem der bliver tilbage :-( 

Jeg tror ikke nogen af os havde set det komme, og slet ikke i det omfang.  Rystende........., men om et par uger ved vi, hvem der får lov at blive, og hvem der må gå.

Fint nok alle lige får lov at fordøje oplysningen. Når det er sagt, venter jeg på, at få den skrækkelige dag der er i vente overstået. Jeg har det bedst med at vide, hvor jeg står, uanset hvordan situationen så end ser ud. Viden kan man handle ud fra, hvad man ikke kan på uvished.

Enten mister man en masse gode kollegaer, eller både dem og jobbet - LORTEDAG

17 kommentarer:

 1. Ja eller også mister man begge dele.

  Det må være uudholdeligt at gå at vente på. Men så har man jo et lille forspring, hvis man skal til at kigge sig efter noget andet.

  Jeg håber det bedste for dig.

  SvarSlet
 2. Hej Vivik

  Jeg er ked af det på dine vegne. Prøv at bevare det gode humør og send nogle positive tanker af sted. Det er en kedelig situation, og jeg finder det ...... meget underligt, at det kommer som et chock for jer. Sådan bør det jo ikke være. Pøj-pøj.

  SvarSlet
 3. Uff det var ingen god nyhet nei:( Håper du er en av de heldige! God klem Ellen.

  SvarSlet
 4. Dit sprog er ok på sådan en dag. Plejer hele styrken at arbejde hele året rundt? Engang var det meget almindeligt at anlægsgartnere blev fyret om vinteren og genansat når foråret kom. Det er trist for jer alle at få sådan en besked. Pøj, pøj.

  SvarSlet
 5. Uf, ja sikke en møgdag.

  Jeg håber at du går fri af fyringsrunden og kan bevare optimismen indtil skæbnedagen.

  Det er da vildt ubehageligt at det kommer så overraskende - mange gange har man det lidt på fornemmelsen pga. det generelle aktivitetsniveau, når der skal spares så mange.

  Krydser fingre for dig.

  Ulla

  SvarSlet
 6. ØV... Jeg er ked af at du har fået sådan en besked. Det gør en utryg, og det havde næsten været smartest om de havde gjort det samme dag, for at gå uden at vide noget. Det er bare IKKE en fair lederstil. Skal I så gå i flere uger uden at vide, hvem der skal fyres? Det er da en umenneskelig og kold handling.

  SvarSlet
 7. Føj for en besked!! Håber det bedste, men jeg synes ikke om måden det bliver gjort på. Nu kan I gå med nerverne uden på tøjet indtil der ligger en afgørelse, hvilket bestemt ikke er fair.

  xxxxx fingre for dig.

  De varmeste tanker herfra.

  SvarSlet
 8. Øv da hvor er det da irriterende og træls for jer alle, utrolig I ikke havde fået et fingerpeg. Den krise er åbenbart ikke ovre endnu. Jeg føler med dig og krydser fingre for at det ikke bliver dig, men jeg er godt klar over, at situationen bliver træls ligemeget om det bliver dig eller en anden.
  Håber I snart får besked, så I kan få det overstået.

  SvarSlet
 9. Tak for jeres søde ord :-)

  Vi er løbende blevet færre og færre gartnere, i de godt 6 år jeg har været ansat, men nedskæringerne har indtil videre været i forbindelse med naturlig afgang.

  Tror ikke engang mellemlederne har været klar over ret længe, at det her har været under opsejling.

  Jeg gad nok vide, hvordan plejeniveauet bliver fremover, skal den sænkes, eller skal der folk ind udfra til at varetage en del af opgaverne??? Vi har faktisk dagene godt fyldt op med opgaver, som det er i dag.

  Selvfølgelig håber jeg på, at det ikke er mig der bliver kaldt ind, når den skrækkelige dag kommer, hvor der kommer navne på dem, der skal ud, men 1/3 af gartnerne er mange, og ingen ved hvilke kriterier ledelsen har besluttet at vurdere ud fra, så der er kun at vente se.
  Det vil dog under alle omstændigheder blive en trist, trist dag :-(

  Jeg har nu ikke tænkt mig, at gå helt i sort over meldingen, men i dag vil jeg give det lov til at fylde, så må hverdagen fortsætte så normalt som muligt fra i morgen.

  Det bliver befriende at vide hvor man selv står i det her. Har jeg stadig mit job, eller skal jeg ud og finde et nyt????
  Jeg må tage det som det kommer, jammer og ynk kan ikke bruges til noget konstruktivt ;-)

  Lisbeth, de første år jeg var ansat var en del vinterfyrede 12 uger om året, men det er ingen af os længere, og vinterfyringer kommer vist ikke på tale igen, udfra det jeg har hørt.

  SvarSlet
 10. Jeg synes at dit sprog er helt berettiget :-(
  Min mand blev engang fyret under en sparerunde på samme måde. Det er en virkelig modbydelig måde at gøre det på. Jeg kan slet ikke forstå, hvad der kan tale for at gøre sådan mod sine medarbejdere.
  Jeg krydser fingrer for at du går fri.

  SvarSlet
 11. Hej Vivik,
  Jeg håber virkelig for dig at du går fri. Men er du stadig under uddannelse? For hvis du er det bliver du vel ikke fyret?
  Lort i lommen!

  SvarSlet
 12. Øv-øv-øv... fyringsrunder er psykisk tortur og det er helt ok at lade frustrationen sidde uden på tøjet. Håber det allerbedste for dig.

  SvarSlet
 13. Uha. Sproget er helt OK. Jeg krydser fingre ogfølger med.

  SvarSlet
 14. Tak alle sammen.

  Lene selvom jeg er i gang med uddannelsen, er jeg ansat på samme vilkår som alle andre. Jeg er ikke elev/lærling, men har en aftale med firmaet om, at jeg kan komme på de kurser, der skal til for at kunne gå til svendeprøve.
  Der er lavet en plan over kursusforløbet. Jeg bliver virkelig ked af det, hvis den uddannelse jeg er halvvejs igennem, og som jeg brænder sådan for ikke bliver til noget.

  SvarSlet
 15. Øv for en træls melding :-(
  Har selv prøvet at være i samme situation to gange (på hospital) og ventetiden er ganske ulidelig - som du netop skriver, så ved kan ikke om man er købt eller soglt.

  Jeg krydser mange fingre for, at du går fri!

  SvarSlet
 16. Jeg krydser alt for dig - og håber I får en snarlig afklaring. Ventiden må være frygtelig.

  SvarSlet