11. februar 2015

Sigtelinier

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man tegner sin haveplan.
En af dem er sigtelinjer. Sigtelinjerne er ikke blevet synlige ret mange steder i vores have endnu, men inden længe begynder de at komme frem flere steder :-)
De lange kig gennem haven, fremmer lysten til at bevæge sig rundt og giver dybde.
 

Her er et af de steder, hvor jeg vil have en sigtelinje. Nu hvor der ikke længere ligger en masse træ, kan man begynde at forestille sig, hvordan det bliver.
Her hvor vi går fra gårdhaven om i baghaven, skal vi have et kig hele vejen gennem haven mod vest. Fliserne leder os hen langs staldbygningens gavl, over en lille plet græs, på den anden side skal der være en pergola mellem de to græs stykker. Det vil give en fin lang sigtelinje. Jeg forestiller mig, der skal stå nogle hvide træ havemøbler for enden af linjen, som blikfang.

2 kommentarer:

  1. Der er vigtigt at tænke sigtelinjer og fokuspunkter ind og jeg tror at du får et rigtig godt vue :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har tænkt meget på sigtelinjer, da jeg tegnede haveplanen, og der kommer flere rundt omkring i haven, der kommer dog til at gå nogle år, før de rigtigt kommer til at træde frem, men det gør ikke så meget, når jeg ved de dukker op hen af vejen :-) Der skal naturligvis også være nogle fokuspunkter i forbindelse med de fleste af dem.

      Slet