10. februar 2015

Årets første krokus, mere skovsti og fremtidsplaner.

Løgplanterne vælter op af jorden, hvilket ikke er så underligt, med de høje temperaturer der er lige nu, hele 8 grader blev det til i dag :-)
 
 
Denne hvide krokus er den første til at blomstre hos os i år.
 

En lilla er også på vej.Igen i dag stod den på havearbejde. Der er så mange ting jeg gerne vil have lavet, før vi kommer så langt hen, at det mest står på ukrudts bekæmpelse i mine nyetablerede bede.
Der er lige et lille stykke skovsti, der skal laves, før jeg er færdig med første etape af mine mange meter skovsti.Græsset fik jeg fjernet i dag :-)

 
Jeg satser på, at få fyldt stien op med flis i morgen.


Jeg skal selvfølgelig også have fjernet det sidste græs t.v. i billedet bag afsætningspindene, så jeg kan arbejde videre med det hvide bed.
 


Den første del af skovstien strækker sig fra vest langs sydsiden halvvejs ind i haven. Her i åbningen skal der engang laves havebassin.


2. etape af skovstien skal ligeledes være langs sydsiden,men i den østlige ende af haven.
Jeg har ikke planer om at påbegynde den i år, da der er andre opgaver i den vestlige ende af haven, der skal klares først.


3. og sidste etape af skovstien bliver i det østvendte læhegn - det der ses bagerst i billedet - men det har lange udsigter før jeg når så langt.


18 kommentarer:

 1. Ja du kommer ikke til at kede dig, det ville også være fælt :) men du er godt nok skrap til at høvle græs af til stier og bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Keder mig gør jeg aldrig, kunne tværtimod sagtens bruge mange flere timer i døgnet ;-)
   Der er den fordel, her hvor vi bor, at vi har sandjord, så det er ikke så tungt at fjerne græs. Andre steder i haven vælger jeg at grave græsset ned i dobbelt dybde, hvor det så kan ligge og formulde.

   Slet
 2. Hej. Oij hvor er du flittig, det er godt nok meget græs, du har kørt væk - jeg er imponeret! Det er spændende at følge dine projekter og sjovt at forestille sig stien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er efterhånden ved at være en del m2 græs, der er lagt ud i stier og bede, men der er endnu flere m2 græs, som stadig venter på at blive vendt. Jeg tager lidt af gangen, hvilket sikkert er meget godt, det vil være helt uoverskueligt, hvis jeg stod med nyetablerede bede i hele haven på en´ gang. Nye bede kræver jo betydelig mere renhold end etablerede bede.

   Slet
 3. Det er fast arbejde hjemme hos dig - men nu rykker det jo igen med nye etaper - det er spændende at følge med i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er nok at tage sig til, men det er noget sjovere i år, hvor det ikke handler om oprydning det meste af tiden. Nu bliver alt hvad jeg laver hurtigt synligt, og dermed vil haven hurtigt begynde at tage mere og mere form :-)

   Slet
 4. Flisgange har vi også i skovhaven. Det er et dejligt blødt dækmateriale at færdes på. Det er da vist nogle tidlige krokus, du viser. Her kan jeg i hvert fald slet ikke få øje på nogen endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvorfor de 2 krokus er så tidligt på den i år. De andre som blev sat samtidig, er ikke nær så langt fremme, og de her står endda på nordsiden af et plankeværk, hvor de ikke får særlig meget lys.
   Jeg har nogle gule krokus i skovhaven, de plejer at være de tidligste, men de er ikke i blomst endnu. Det er vist ikke alt, der er en logisk forklaring på ;-)

   Slet
 5. Nåå så tidligt de er på den de små krokus:-)
  Du har noget græs at se til og det er godt at vejret er med dig i disse dage så du kan nå en del inden ukrudt begynder at tage fat. Jeg misunder dig ikke jeg hader at fjerne græstørv, men det er lige så meget fordi vi ikke har steder at gøre af det og derfor må køre det væk - det er nok ikke et problem hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da ikke det mest spændende at fjerne græs, men jeg har valgt at se sådan på det, at jo mere græs der kommer væk, jo flere stier samt spændende og farverige planter får jeg plads til, så er det ikke så slemt endda.
   Noget græstørv bliver kørt væk, andet havner nede i den østlige ende af haven, alt afhængig af, hvilket ukrudt der er mellem græsset. Der er selvfølgelig en plan med de stakke jeg dynger op af græstørv, så det hele ikke skal flyttes en gang mere ;-)

   Slet
 6. Åh, de små krokus får mig næsten til at savne min gamle have, hvor jeg efterhånden havde fået sat rigtig mange af dem. Men om nogle år, kan jeg sikkert også være med her :-)
  Og hold da op, hvor er du flittig - jeg imponeres igen og igen af dit utrættelige gå-på-mod. Det bliver så fint, og nu hvor så mange planter er kommet i jorden, begynder det jo virkelig at tage form med hække og træer osv. Du kan roligt klappe dig selv, på skulderen - og ellers kommer der her et par virtuelle klap fra mig :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vent og se, måske dukker der også nogle krokus op hos dig :-)
   Jeg forstår dog godt savnet af alle de planter, der var i din tidligere have, sådan har jeg jo også selv haft det, men allerede her 3 år efter flytningen, er jeg godt på vej med en ny have. Jeg har på fornemmelsen af, at der dukker betydelig flere blomster op hos dig end der gjorde her, da der må ha´ været en vis form for haveinteresse hos de tidligere ejere af din have - hvorfor står der ellers et drivhus ;-) Til efteråret kan du jo sætte en masse løg, hvis det viser sig, at der er alt for få, så er der blomsterfest næste forår. Jeg følger spændt med på din blog, og håber du får mange positive overraskelser i din have allerede i år.
   Tak for skulderklappet, jeg er som end også meget godt tilfreds med det jeg har nået på knap 3 år. Når jeg har sat mig nogle mål, er jeg ret god til at forfølge dem. Et af mine mål er at få lavet en dejlig have her (ikke indenfor et bestemt antal år), og mon ikke jeg kommer i mål med det ;-)

   Slet
 7. Du gør det godt Vivi, og jeg nyder at kigge med i tilblivelsen af jeres have, finder også inspiration af forskellig karakter til egen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, hvis der er inspiration at hente :-)

   Slet
 8. flot arbejde som sædvanligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du skal vel også snart i gang med at renovere din have efter alt byggerodet.

   Slet
 9. Hej Vivi.Jeg glæder mig sådan til at se når din skovhave med stien står færdigt..................men der mangler jo godt nok stadigt et stykke.
  Flittig er du.....................og man kan se hvordan hele dine have er ved at tage form.
  Og en lille yndig krokus er da bare dejligt.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer til at gå en del år inden hele skovstien/skovhaven er anlagt, men nu er 1. etape af skovstien færdig, og det hvide bed skal jeg også nok få styr på inden for overskuelig tid :-)
   Ud over det er planerne for i år er at få vendt det sidste græs (pænt mange m2) i køkkenhaven. Der skal plantes frugttræer, planteskolebedene skal ud i fuld længde. En indre hæk skal plantes, hvilket betyder et nyt haverum. Det nye haverum skal bruges til blomster- og staudehave, men hvor langt jeg når med den del i år, må tiden vise.

   Slet