9. februar 2015

Blomster og havearbejde i februar

Sikke dog et fantastisk vejr, vi har haft i dag. Hele 7 grader sneg temperaturen  sig op på. Jeg får jo helt forårskuller.
 

Det blev til at par timers trækløvning, og hvor er det skønt, at det svinder i bunken, hver gang jeg gør noget ved den.


Sidste år i februar så det sådan ud, og bunken voksede og voksede uanset hvor meget jeg kløvede, for de træer, der var bag plankeværket, havnede også her. I år kommer der heldigvis ikke nyt træ til hele tiden :-)


Efter nogle måneder uden særlig meget fysisk hårdt arbejde, skal min krop lige vågne op af sit vinterhi, så hele dagen skulle ikke gå med forhammer og økse. Jeg skiftede arbejdsstilling, og fik også ryddet en græsstribe i køkkenhaven, som længe har irriteret mig.
Selvom jeg forsøgte ikke at køre for hårdt på, er mine muskler alligevel lidt ømme her til aften, men med et par gode arbejdsdage mere i haven, så tror jeg "dovenskaben" forlader min krop igen ;-)


Det er ret typisk for mig, at "gå med næsen helt nede i bedene" her i det tidlige forår, hvor jeg kan glæde mig over hver eneste lille bitte (nærmest usynlige, vil min kære mand sige) plante, der begynder at titte frem af jorden.
H.J. synes vist, jeg er lidt småtosset, men det har jeg så været i mange år, og fortsætter sikkert også med at være det ;-)
 


Kort tid før vi flyttede her til, fik jeg nogle små selvsåede peberbuske af en bekendt. Planterne kom selvfølgelig med, men er ikke vokset så meget pga. alt den flytten rundt med dem, men i dag opdagede jeg, at de står med blomster for  første gang :-)


Dejligt med noget der blomstrer så tidlig på året, lige til at blive glad over :-)


Vintergækkerne udvikler sig hurtigt, nu hvor temperaturen har vendt sig fra minus til plus.
De er så fine de små hvide forårsbebudere :-)

18 kommentarer:

 1. Ha ha min mand tror vist også at jeg er blevet gammel og krumrygget. De fatter intet af hvad det er vi går og kigger efter. God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. H.J. er meget glad for blomster, men han foretrækker dem, der er så store, at de er til at få øje på. Han kunne dog godt se, at påskeliljerne var vokset siden i går, det er da store fremskridt :-)

   Slet
 2. En hver havetosse, går vist med næsen mod jorden i det tidlige forår, det er spændende at se, hvad der kommer op. Din peberbusk er noget tidligere på den en mine er.
  Godt du ikke har så meget brændekløvning i år, så du kan nå noget andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rart, at jeg snart kan se en ende på det brænde :-)
   Det er da spændende at se, hvornår de forskellige planter titter frem, om de så er nok så små ;-)

   Slet
 3. Jeg går også altid med næsen i jorden, det er man da nødt til for ikke at gå glip af noget :-) Det var fantastisk vejr i går, og solen varmere dejligt hvor der var læ. Ja, det bliver hårdt for kroppen at komme i gang igen, men hvor jeg glæder mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil heller ikke gå glip af noget, og lige nu trænger vi jo til alt der bare minder om lidt blomst :-)

   Slet
 4. Det er rart at få kroppen i gang igen efter vinterpausen, selvom jeg sætter grænsen ved brændehugning. Jorden her er stadigvæk våd og kold - det er imponerende, at de små vækster er så langt fremme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder virkelig at komme i gang i haven igen.
   Jeg går ikke og ordner bede endnu, men der er så meget andet jeg kan gøre. Vi bor jo på en let sandjord, så her plejer jeg hurtigt at kunne arbejde med jorden. Der er fordele og ulemper ved alle jordtyper ;-)

   Slet
 5. Efter sådan en gang arbejde kan man mærke, man lever! Ømheden forsvinder sikkert, som du siger, efter lidt flere dage på samme opskrift - god arbejdslyst! Du ved jo, jeg trækker den lidt endnu med havearbejdet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt, at komme ud og få sig rørt :-) Ømheden var som end heller ikke så slem her til morgen, som jeg havde forventet, så et par dage mere, så kan tempoet vist godt sættes lidt op ;-)

   Slet
 6. Hvor har du dog været flittig! Jeg er slet ikke kommet i gang endnu, men det begynder at krible i fingrene. Jeg havde på et tidspunkt også en peberbusk, men den gik desværre ud efter et par år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i den tidlige ende at starte op i haven, men jeg har så mange ting, jeg gerne vil have lavet, så det er med at udnytte tiden, når vejret er godt.
   Ærgerligt med din peberbusk.

   Slet
 7. Det er da nu haveglæden for alvor kan mærkes, nu hvor tiden er der til at hilse hver eneste lille blomst velkommen. Det er da en dejlig tid :o) Jeg syntes du er sej at du har gravet alt det græstørv af på en dag. Det er så hårdt arbejde, men hvor er det blevet godt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja foråret er altid skøn :-)
   Det gik nu ikke så galt med det græstørv. Det bliver lidt mere drøjt, når jeg skal til at vende græsset i den sidste fjerdel af det der skal være køkkenhave, men det kommer jeg sikkert også igennem ;-)

   Slet
 8. Hej Vivi.Jeg synes du er mega sej med alt det brænde du har kløvet det sidste år....................og at fjerne græstørv er også for hårdt til min ryg.
  Men dejligt at du snart kan vinke farvel til din bunke brænde.
  Og du er bestemt ikke den eneste der gå med snuden mod jorden.
  For der er da bare dejligt at se de små vækster titte op af jorden.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker stor udvikling med planterne hver dag lige nu, så det er med at følge med :-)
   Min fysik fejler heldigvis ikke noget, så det er ikke så slemt for mig at kløve brænde, fjerne græstørv osv., når musklerne lige vågner lidt op efter vintersøvnen. Jeg skulle nok også have valgt et andet erhverv, hvis jeg havde haft dårlig ryg.

   Slet
 9. Forårskriblen og forårsiver er svært at styre og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det kan være svært at stoppe igen. Jeg var lidt igang i går, men havde en aftale omkring middagstid, så aftalen satte en naturlig stopper. Men idag lover de solskin igen og 6 grader, så...

  Jeg bliver gang på gang imponeret over, at du kan se potentialet i alle (små) planter og har tålmodigheden til at vente på at de bliver store :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har virkelig svært ved at styre mig, når solen skinner og temperaturen viser 8 grader, som den har gjort her i dag.
   Normalt har jeg ikke den store tålmodighed, men med planter er det noget andet. Der er noget fascinerende ved, at følge de små planter der vokser og bliver større og større. Det er også meget heldigt jeg har det sådan, for jeg ville blive ruineret, hvis jeg skulle på planteskolen og købe samtlige planter til en 5000 m2 stor have.

   Slet