25. juli 2013

3 retters sommermenu.

Det er herligt, når det er så varmt, at man kan sidde i haven og spise, samt nyde aftenen og det halve af natten udendøre.
Sommermad er for mig noget, hvor der indgår en masse friske krydderurter, frugt og grønt.
I år er vi så heldige, at vi kan hente en hel del frisk grønt direkte i haven. 


Forret:

Rejesalat m. melon og feta.

Til 4 personer har jeg brugt:

2 cantaloupe meloner
½ honingmelon
½ netmelon
280 g rejer
ca. 125 g feta
2 lime
1/4 dl olivenolie
frisk dild, persille, citronmelisse og hjulkrone-blomster fra haven
lidt salt og peber.

Cantaloupe melonerne skæres over, og der snittes et lille stykke af i bunderne, så de kan stå på tallerkner uden at vippe.
Frugtkødet tages ud og skæres i tern. De andre meloner skæres også i tern og vendes sammen.
Melonerne vendes i en marinade af 1 lime, olivenolien, lidt salt og peber.
Feta skæres i tern, krydderurter hakkes og vendes i melonblandingen sammen med rejerne.
Fordel salaten i de 4 melontallerkner.
Pynt m. hjulkrone blomster og limeskiver.

Serveres med Grissini og et glas koldt rose´- eller hvidvin.



Hovedret:

Kalveculotte m. aspargskartofler, gulerødder, ærter og rødbedesalat.

Kalvecutten steges i grillen.
Aspargskartofler koges, vendes i lidt smør og drysses med persille.
Gulerødderne dampes, vendes i lidt smør og drysses med persille.
Ærterne dampes.

Rødbedesalat:

ca. ½ kg nyoptrukne rødbeder
en håndfuld bredbladet persille
pinjekerner
1 spsk valnøddeolie
4 spsk. ribssaft (jeg har brugt saft fra nogle rysteribs)
1 spsk hvidvinseddike
lidt salt og peber.

Rødbederne skælles og rives groft.
Vendes i en marinade af olie, saft, eddike salt og peber.
Pænt med bredbladedet persille drysses over. Øverst drysses ristede pinjekerner.



Muffins kan stå i grillen og bage, mens man indtager hovedretten.
Det er lækkert når duften af hjemmebag breder sig :-)

Dessert:

Muffins m. hindbær serveret med vanilieis.

Jeg fik 10 kager ud af denne portion.

3 dl mel, 1½ dl sukker, 2 tsk bagepulver 1 tsk. vaniliesukker og lidt kardemomme blandes. Heri røres 150 g smeltet margarine, derefter 3 æg en´ af gangen og til sidst ½ dl cremefraiche. 
1 lille bakke hindbær vendes i dejen. 

Dejen hældes i papirforme (fyld dem kun 3/4 del op), sættes på et par klinker midt i grillen. Grilkullene skal være ude i sidderne - ikke under klinkerne !

Bagetid ca. 15-25 min. det afhænger af formenes størrelse og hvor varm grillen er.

De lune kager serveres med en kugle god vanilieis.


12 kommentarer:

  1. Hej Vivi.Dejlige opskrifter du kommer med......vil have det i baghovedet.Skal snart have 8 venner ti middag.Dejligt med lidt regn.Var i Botanisk i går med et par bloggere.....od det var meget varmt.
    God aften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Regnen er helt sikker godt for haven, men der skal vist en del mere til, før det rigtigt gør en forskel.

      Slet
  2. nej hvor ser det altså lækkert og hyggeligt ud :)
    KH
    Marianne

    SvarSlet
  3. Åhhh hvor ser det lækkert ud, det er rigtig sommermad. Skønt du er slevforsynene med en stor del af lækkerierne i år ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er en fornøjelse, med det der kan hentes direkte fra haven :-)
      Jeg forventer, at udvalget bliver endnu større de næste par år.

      Slet
  4. Mums.... Smart idé med at bage muffins, der er altid noget god eftervarme vi ikke får brugt. :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, og hyggeligt er det :-) Det er vel også for at udnytte det, en grill m. låg kan, at man har valgt sådan en type gril.

      Slet
  5. Mmm det ser sørme lækkert ud - tak for opskriften..
    Jeg har kun prøvet at bage pizza på grill, men måske skulle jeg forsøge mig med kager også..kunne godt forestille mig det vil være lidt lækkert at sidde og dufte til hjemmebag ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske skulle jeg prøve at bage pizza på grillen.........:-)

      Slet
  6. For katten da, sikke en lækker menu! har du allerede rødbeder?
    Er de meget blå blomster kornblomster?
    Jeg såede et brev, men er ikke stødt på dem, så det har nok været for tørt.
    hilsen Bente

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vi har allerede spist en del rødbedesalat, og et enkelt glas syltede rødbeder er det også blevet til.

      Ja de blå blomster er kornblomster.

      Slet