Det er meget sommerligt at sidde under piletræets skygge en varm sommerdag, hygge med sine gæster og spise vandbakkelser fyldt med pisket fløde vendt i en hjemmekogt vaniljecreme og jordbærskiver.
Opskrift til ca. 16 stk.
Vandbakkelser
Tænd ovnen på 250 grader
1 1/4 dl mælk
1 1/4 dl vand
110 g margarine
1 tsk sukker
½ tsk salt
Koges sammen
Kom 140 g mel heri på en gang og rør kraftigt til dejen kan samles i en glat kugle.
Lad dejen køle af til den er lun, rør 3-4 æg i en´ af gang rør godt mellem hver. Dejen må ikke blive for tynd.
Sæt dejen i små kugler på bagepladen, og sæt dem i ovnen. Ovntemperaturen sænkes straks til 175 grader og bager ca. 30 min. til de er pænt gyldne og ikke falder sammen.
Ovnen må ikke åbnes de første 20 min.
Vaniljecreme
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk marizenamel
Piskes sammen.
Varm 2½ dl mælk i en gryde og hæld det i æggemassen mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden sammen med kornene fra en stang vanilje. Varm cremen op under konstant omrøring til den tykner.
Pas på den ikke brænder på.
Cremen afkøles, det er en god ide at røre i den indimellem.
1½ dl fløde piskes og vendes i den helt afkølede creme.
Creme og jordbær skåret i skives fyldes i vandbakkelserne.
Kom lidt flormelis i en sigte og drys det over kagerne.
Det lyder lækkert :-)
SvarSletJa de smagte godt :-)
SletDet ser da umanerligt lækkert ud. Måske en ide til den kommende weekend.
SvarSletDet tror jeg din familie, eller evt. gæster vil synes om :-)
Sletuhm... altså - tak for opskriften - vandbakkelser er let sommerkage :)
SvarSletJa det er godt med noget, der ikke er alt for tungt, og den søde creme bliver ikke for meget, når der kommer frisk frugt i :-)
SletDet ser lækkert ud, tak for opskriften
SvarSletDe smager lige så godt, som de ser ud til :-)
Slet