9. maj 2015

Nye skønheder.


På denne regnfyldte majdag var der plantemarked ved Agersbøl Gods, men det fik heldigvis ikke det planteglade havefolk til at blive hjemme :-)
Det regnede pænt meget hele vejen derop, men heldet fulgte os i dag, det blev opholdsvejr under hele vores besøg. Vi var dog kun lige startet hjemturen, så gav det vand igen ;-)


For mit vedkommende blev det Magnoliaernes dag.
H.J. fik også lavet en lille handel.


Magnolia ´Susan´


Magnolia `Yellow river´

 
Magnolia stellata `Royal star´


Jeg glæder mig allerede til næste forår, med de nye skønheder jeg har slæbt hjem ;-)


Et par andre småplanter kom også med hjem: Hvide og lilla pragtskær, et par hvide prærieliljer, samt 3 krydderurter - marokkansk mynte, oregano og koriander.


Det plejer at være mig der bruger penge på plantemarkederne, men H.J. kunne ikke stå for de små betonstøvler, så han slæbte også med hjem i dag ;-)
Han kan godt li´, når der dukker enkelte små sjove indslag op på uventede steder i haven.

24 kommentarer:

 1. Godt det holdt tørvejr, men I var der, ikke som sidste år Grundlovsdag, det var noget ganske andet. De to første magnoliaer har jeg også, jeg har ingen stjernemagnolia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var noget af en våd fornøjelse i Kolding sidste år, lad os håbe vejret bliver bedre til plantemarkedet dernede i år :-)

   Slet
 2. Det ser vel nok hyggeligt ud det plantemarked. Tillykke med dine vidunderlige magnolier, skønt at du har så fin plads til disse skønne træer. Søde gummistøvler, det er dejligt med den slags små overraskelser i haven. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid hyggeligt at komme til plantemarkeder :-)
   Ja det er skønt med god plads i haven, der kommer vist til at gå nogle år, før jeg kommer til at lide af pladsmangel, men jeg skal som end nok få haven fyldt op ;-)

   Slet
 3. Sikke fine magnolier i fik med hjem, plantemarkeder er altid godt også i regnvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de magnoliaer er fine, og jeg giver dig ret plantemarkeder er altid gode, men jeg fortrækker dog tørvejr :-)

   Slet
 4. Det ser ud som om det var hyggeligt på markedet. Det er i hvert fald nogle gode indkøb i har gjort jer- Jeg har desværre ingen af de flotte magnolier. Jeg overvejret meget om jeg skulle købe en men jeg er bange for at den måske er for sart til at stå ude min have. Jeg bor i det sønderjyske og vinden kan være ganske hård engang imellem. Men jeg kan også se at din have er noget åben, så måske.... Hvor vil du plante dem, jeg tænker i forhold til læ mm. Jeg er meget spændt på at se dine fine billeder. Næste lørdag skal jeg til plantemarked ved Gram slot. Det glæder jeg mig meget til
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heller ikke ret meget læ i vores have endnu, men læhegn og hække er godt på vej.
   Der stod en almindelig magnolia i haven da vi flyttede hertil, og den klarer sig ganske udmærket, så jeg tror også det kommer til at gå med mine nye magnoliaer.
   Stjerne magnoliaen har jeg plantet på indersiden af en af mine hække, og de to andre skal plantes længere inde i haven, hvor der endnu ikke er plantet noget, men helt klart de fleste planter holder af læ.

   Slet
 5. Det var gode indkøb. Jeg har selv Susan, men de gule er også skønne. Ja, det gav meget vand i går, og nu må der gerne snart komme noget varme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tidligere haft en Susan, den voksede hurtigt til, og blev hvert forår beundret af folk der gik forbi, nogen stillede sig ligefrem op og kiggede ind over hækken, for at se den fine plante ;-)

   Slet
 6. Det ser hyggeligt ud på godset, og tillykke med dine lækre nye planter.:-)))Jeg har en Susan magnolia, hun er også først ved at vise farver nu, glæder mig til at se mere:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og nyd din magnolia, når den folder blomsterne ud :-)

   Slet
 7. Hej Vivi.Altid dejligt at komme på plantemarked................og gode køb du fik med hjem.
  Dejligt at du har plads til alle de dejlige magnolie.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja plads er en af goderne ved en stor have :-)

   Slet
 8. Skønne magnolia du har fået med hjem.
  Støvlerne er super fine.
  Plantemarkeder giver mange dejlige oplevelser og der er næsten altid noget som følger med hjem.
  kender det godt.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   I morgen står den på plantemarked igen, så må jeg se hvad jeg får slæbt med hjem denne gang..............

   Slet
 9. Dejligt med nye magnolier - de er jo allesammen så smukke og pryder også når de ikke er i blomst.

  Jeg vil da også lige komplimentere din lysegule hundetand i forrige indlæg - den er meget smuk og vi så nogle flotte eksemplarer i England i forgangne uge - således kan ønskelisten holdes aktiv hele tiden :)
  Fine betonstøvler, et sjovt indslag i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hundetanden er smuk. Jeg kan også hele tiden sidde og udvide min planteønskeseddel, når jeg læser blog, havebøger eller -blade ;-)

   Slet
 10. Det var heldigt at I fik tørvejr under plantemarkedet. Sikke dejligheder du fik med hjem - 3 magnoliatræer, det bliver flot når de vokser til. Det var også godt at HJ fik lidt til sjove indslag i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnoliaerne er allerede flotte, men det kan kun blive bedre med årene :-)
   Ja det var fint, H.J. også fandt noget, han syntes om :-)

   Slet
 11. Skønne magnolier du fandt. Kan godt forstå at du glæder dig til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig over det der er her og nu, men når der kommer nyt til glæder jeg mig til at se det folde sig ud året efter, og selvfølgelig også se det eksisterende blive større og endnu flottere, men sådan skal det vist være, når man er havetosset ;-)

   Slet