1. maj 2015

Lidt af hvert og et nyt bed.

Tiden flyver af sted, og vi er allerede i maj måned.
Det er en fantastisk tid, hvor træer og buske folder deres spæde lysegrønne blade ud, og flere og flere blomster fylder haverne med skønne farver :-)
 

Tulipanerne står og lyser op, det er en dejlig velkomst hver gang man triller ind i indkørslen.


I det gul-orange bed er der også farver på.


Træerne bliver grønnere i skovhaven for hver dag der går, det er en fornøjelse :-)


Der er mange fine små planter i skovhaven.


Til venstre er det hvide bed.


Her blomstrer de hvide tulipaner og kobjælderne.


Jeg holder meget af de hvide tulipaner er så elegante :-)


Påskeliljerne står også fint endnu.


Der er så mange skønne ting i haven lige nu, men også stadig nogle hængepartier, som den sidste rest træ. Bunken er skrumpet gevaldigt ind, men væk er den ikke helt endnu.


I drivhuset er der fyldt godt op, og selv om der også er blevet priklet planter i denne uge, er jeg ikke igennem dem alle. 


Jeg glæder mig dagligt over de nye træer i frugthaven, og følger spændt med i hvor mange der sætter blomsterknopper. Det kunne jo være skønt med lidt frugter allerede i år :-)


Her ved den østlige gavl af stuehuset har jeg lavet et nyt bed i dag.
Det vil sige, at jeg endnu engang måtte i gang med at fjerne græs ;-)


 
Bedet er plantet til med de lavendler jeg købte i sidste uge (det var ikke helt nok, så jeg måtte en tur på planteskolen efter lidt flere). Sneforsytia, som jeg havde på lager fik også plads her og en tot perlehyacinter blev delt og plantet ud enkeltvis. Det skal nok blive et skønt bed, når lavendlerne vokser til :-)


Bedet skal udvides yderligere ud mod sydsiden af huset inden så længe, for jeg har lidt flere lavendler tilbage.
Alle solbænkene er hvide undtagen her på østsiden af huset, det irriterer mig voldsomt, nu hvor jeg er gået i gang med at lave bede på denne side af huset, så H.J. får en lille sommeropgave ud af det her projekt, for de solbænke skal males i år, så øst gavlen også kan komme til at tage sig godt ud. 


På turen i planteskolen hoppede der et par ekstra blomster op i vognen ;-) Daglilje, sommerfugleblomst og lammeøre ´silver carpet´, som ikke skulle få ret mange blomster.De skal have plads i det hvide bed. 


Jeg har været så heldig at få 4 pallerammer forærende. De skal males sorte og bruges til krydderurtebede. 


Under piletræet danner disse søde violer (de er noget lysere end martsviolerne) et fint lyseblåt tæppe.

6 kommentarer:

 1. Ja det går fremad, det er en skøn tid lige nu. Det kan vi lide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja foråret er en dejlig årstid :-)

   Slet
 2. Tak for turen rundt i forårshaven Vivi, det ser vel nok godt ud:-) Dit nye bed ved østgavlen er allerede så fint og jeg glæder mig til at følge udviklingen. Det ser også utrolig godt ud med frugttræerne på række, det bliver et fantastisk sted at opholde sig når de er vokset til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen tvivl om, at det nye bed bliver flot, for lavendler er altid skønne. Jeg glæder mig selvfølgelig også til, lavendlerne får mere fylde, men der sker heldigvis meget med dem på et par år :-)

   Jeg tror, frugthaven bliver et af yndlingsstederne i vores have. Der er stadig meget åbent derovre, men allerede nu holder vi meget af at sidde der :-)

   Slet
 3. Ja de sidste fjorten dage er alle buske og træer gradvist bleven grønne. Måske den skønneste tid på året. Skønne tulipaner du har valgt til indkørslen og fine billeder fra det gul-orange bed og skovhaven. Har du mon et navn på de hvide tulipaner? De ligner nogle, jeg købte for nogle år siden i en pose med blandede løg i en blomsterhandel, som lige havde fået tulipaner hjem til buketter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tulipanerne er med til at sætte ekstra kulør på vores forårshave, og de orange tulipaner i indkørslen er virkelig flotte.
   De hvide tulipaner mener jeg hedder Inzell.

   Slet