9. maj 2013

Flytning af stauder og magnolie "fyrværkeri" på vej.

Efter en tur til plantemarked ved Sønderskov Hovedgård i Brørup, blev der tid til at nusse lidt rundt i haven.
Plantekøb blev det ikke til (jeg lod værre med at tage en anden runde blandt planteboderne for ikke at blive fristet over evne ;-)), men en bog skrevet af Birgit Helbo: "Til nytte og nydelse" kom med hjem (den havde jeg i forvejen bestemt, jeg ville bestille en af dagene) .


Jeg gik i gang med at flytte nogle af mine stauder fra det midlertidige planteindslag.
Den del af planteindslaget der ser lidt bar ud, skal ryddes nu, da det skal bruges til køkkenhave.


Stauderne kommer over i mine planteskolebede, hvor de bliver plantet på rækker med tre i hver, så det er til at overskue, og let at gøre rent mellem dem.
Det er ret vildt, alle de planter jeg har fået slæbt med herud, men dejligt at vide der er noget på lager, jeg kan hente efterhånden som behovet melder sig :-)


Vår fladbælg/Lathyrus vernus kom bl.a. i planteskolebedet. En yndig og let lille forårsblomstrende staude.


Parasolblad blev plantet over i halvskygge i skovbedet.


I min gamle have havde jeg mange For glem mig ej, en lille plante som jeg holder meget af. I dag opdagede jeg til min store glæde, at de dukker op flere steder i mit midlertidige planteindslag. Flere af dem blev flyttet over til et lyst sted i udkanten af skovbedet. Håber de klarer det og smider frø, så jeg kan få en stor bestand af dem her i min nye have.


Tæt på terrassen står en Magnolie. Den eneste busk/træ af større prydværd, som stod i haven da vi overtog den. Sidste år fik den kun en´ eneste blomst, men i år er et sandt blomsterfyrværkeri på vej :-)
Magnolien er lidt bar på venstre side, men den er blevet befriet for naboplanter, der kan hæmme dens vækst, så jeg håber den bliver mere harmonisk i sin vækst fremover.


Jeg har en svaghed for Magnolier, så der sniger sig sikkert flere forskellige ind på matriklen med årene.

14 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Jeg deler fuldstændig din begejstring for magnolier. Min er så småt begyndt at blomstre i dag. Glæder mig til at se dit festfyrværkeri :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er virkelig mange blomsterknopper, så det kan kun blive godt :-)

   Slet
 2. Magnolietræet skal nok rette sig, og du har da givet det den rette pleje eftersom den kvitterer med mange blomster i år. De må ikke undvære i en have :)

  Hvor er det skønt for jer at I har sådant et stort plantelager at tage af fra den gamle have, det var en velvalgt plan.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber min strategi med haven er god ;-)
   Plads til planteopbevaring/formering. Rammerne omkring grunden og materialeplads kommer forhåbentlig på plads inden for det næste års tid, derefter begynder alt det sjove ;-)

   Slet
 3. Hej Vivi
  Jeg glæder mig også til at se dit festfyrværkeri. Jeg har lige plantet en lille magnolie, som måske får en enkelt blomst eller to i år - jeg venter spændt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnolier er så flotte, når de blomstrer :-) Håber din snart tager fat.

   Slet
 4. Vi var også i Brørup i dag, men var ikke så standhaftig som dig. Der var mange fine bøger, som jeg godt kunne have tænkt mig at købe, bl.a. også den du fik med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg var gået en runde mere, var jeg kommet til at købe noget med hjem ;-)
   Ærgerligt at jeg ikke fik hilst på dig, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan kende dig i virkelighedens verden.
   Jeg har en stor svaghed for havebøger, men valgte kun at købe den jeg alligevel ville have fat i. Hende der stod med bøgerne har en internet boghandel med alverdens havebøger www.plantarum.dk Jeg har lige meldt mig til at få nyhedsbreve derfra, så jeg kan følge med i, hvad der kommer af nye udgivelser. Hun har både danske, svenske, engelske og tyske bøger uha, uha, det er farligt ;-) Jeg er ikke så skrap til andre sprog end dansk, men overvejer kraftigt at kaste mig over de engelske bøger, mon ikke jeg kan få en forståelse af teksten, hvis jeg øver mig lidt ;-)

   Slet
 5. Dejligt at du har fået så mange af planterne med. Jeg tror også jeg har en vår fladbælg i år. Den er meget fin. Magnoliaen skal nok komme sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu kan jeg virkelig se, at det har lønnet sig at tage så mange planter med fra min gamle have :-)
   Jeg har faktisk rigtig mange forskellige stauder, til at starte op med :-)

   Slet
 6. Din magnolia er som min ikke så prangende, som dem man ser på andres blogge, men måske kommer de efter det.
  Jeg har ikke haft forglemmigej i min have før, såede sidste år, nu har jeg dem overalt, det er dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange flotte magnolier rundt omkring. Selvom der er et pænt stykke vej før min kan kaldes fantastisk, så er jeg vældig glad for alle de blomster, der er på vej i den i år, når jeg tænker på at den kun havde en´ sidste år.

   For glem mig ej kan man da kun holde af :-)

   Slet
 7. Det er perfekt at du har dine planteskolebede så du ikke nødvendigvis skal ud at købe hver gang du tilplanter. Lathyrus Vernus er så skøn den købte jeg sidste år og jeg glæder mig til den breder sig mere.
  Din Magnolia skal nok komme efter det med tiden nu hvor der er luft omkring og det er skønt at den kvitterer med masser af blomster i år:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig dagligt over alle de planter, jeg fik slæbt herud. Det er godt med lidt at starte på, så pengene ikke rasler ud af lommen for hvert spadestik jeg tager ;-)

   Hos mig breder Lathyrus Vernus sig ikke ret meget, men måske arter den sig anderledes hos dig.

   Det er i hvert tilfælde noget af en opmuntring, at Magnolien kommer med så mange blomster i år, når den kun havde en´ sidste år. Luft omkring planten får den sikkert til at forgrene sig pænere med årene :-)

   Slet