5. maj 2013

Flere planter i skovbedet


I dag kom jeg så langt med rengøringen i set store bed i skovhaven, at jeg kunne begynde at flytte flere planter derover fra planteindslaget.


Rhododendron ´Polarnacht´ og et par Azalier fik en blivende plads.


R. ´Polarnacht´ t.h. er blevet noget lys i bladende under sit ophold i indslaget, men mon ikke frisk spagnum, gødning og vand kan give den fine mørke blade igen.
R. Viscy i midten har fået en hård medfart af frosten, men det ser heldigvis ud som om, den kommer med nye skud :-)


Zita følger med fra sidelinien.


I eftermiddags fik vi besøg af et vennepar, de havde en hjemmeavlet vidunderblomst med til os :-)
Jeg kender ikke planten på forhånd, men håber jeg kan få den til at vokse sig stor og fin. Derefter bliver det spændende, om jeg kan få knolden til at overleve vinteren.
Mange tak Marianne - jeg ved du læser med her ;-)

6 kommentarer:

 1. Der er mange rhodoer som har taget skade i vinter, de ser meget sølle ud, men min rhodomand mener at de klarer sig, så det håber vi. Det er helt sikkert godt at få dem flyttet og give dem nyt spagnum, vand og gødning, men det ved du alt om selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er desværre rigtig mange planter, der har det dårligt efter et par kolde vintre, både rhododendroner og andre planter.

   Slet
 2. det skal nok blive flot dit nye bed, nogle af mine rhodo's ser også lidt "skidt" ud, men jeg håber at de klarer sig alligevel..

  SvarSlet
  Svar
  1. Så længe der er liv i planterne, tror jeg på, at de nok skal klare sig ved hjælp af kærlig pleje hen over vækstsæsonen.

   Slet
 3. Hej Vivi. Jeg synes også, det tegner godt i dit bed med rodoer og azaleaer. Jeg blev rigtig glad for, at du viste din fine vidunderblomst, du fik i gave. Jeg har nemlig fået frø af den, som jeg har sået og de er blevet fine og store. De skal snart plantes ud i krukker. Jeg vidste ikke, at de dannede en knold. Men nu ved jeg det, så kan jeg jo forsøge at overvintre dem

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du kunne få lidt glæde af det jeg skrev :-)
   Hvis jeg får en ny plante jeg ikke kender, går jeg ofte ind og googler den, det er en nem vej til informationer.

   Min vidunderblomst er, som du ser, allerede kommet i krukke.

   Slet