25. september 2011

Mon der sker noget nu..................

Der er krukker der er blevet tømt for blomster, og i whiskytønderne er de blomster fjernet, som var ovre deres bedste tid.

Fredag da jeg var på vej hjem fra arbejde ringede ejendomsmægleren. Der kommer nogen og ser på vores hus på tirsdag :-) Håber det er nogen, der kan og vil mere end bare se.
Godt vi blev varslet i god tid, for vi har haft weekenden fuldt besat. Fredag aften var vi en tur ude hos mine forældre, min mor  http://landbohaven.blogspot.com/  fyldte nemlig år.

Lørdag var vi på farten igen, hvert år bliver der holdt slægtsfest, hvor nogle efterkommere af et hold oldeforældre på min farfars side mødes. Der plejer at komme 30-40 slægtninge hvert år, det er ret fint :-) Familien er dog så stor, at hvis alle kom, ville der være flere hundrede. Vi er altid på en lille udflugt om eftermiddagen når vi mødes, i år besøgte vi en stor hostahave, som ligger tæt på Ringkøbing (der kommer et indlæg derfra en af dagene :-))

Efter havebesøget stod den på et par kirkegårdsbesøg. Først Hee kirkegård, hvor der ligger flere slægtninge begravet. Det mest spændende for mig, er et gravsted, hvor både mine oldefar Laurits og hans 2. kone Kathrine, deres eneste fælles søn Peder og mine tipoldeforældre er begravet. For ikke så længe siden er min oldemor Mette Maries gravsten blevet flytttet op på gravstedet (hun døde meget ung fra både manden og en flok små børn, hendes gravsten stod nede bag kirkegården sammen med andre gamle gravsten). Ligeledes er min oldefars brors gravsten kommet derop (han omkom i en trafikulykke for mange år siden, da hen var hjemme på ferie, han var ellers emigreret til Amerika), så nu er de gamle sten samlet :-)

Fra venstre min oldemors gamle sten, min oldefar og hans 2. kone, mine tipoldeforældre, oldefar og hans 2. kones søn Peder og helt ude til højre min oldefars bror.

Turen gik videre til Ørnhøj kirkegård. Her blev det hold oldeforældre vi alle er efterkommere af engang begravet, også denne sten var sat tilside omme bagved. Den var ikke specielt fin længere, men festudvalget havde fået den renoveret, og den er for et par uger siden sat op på et gravsted, hvor en af deres sønner er begravet :-) Det er lidt sjovt, at de gamle sten stadig eksisterer :-)
Den nyrenoverede gravsten (mine oldeforældre på farfars side), som er kommet tilbage på et gravsted.

I dag søndag har vi haft lidt travlt herhjemme, både hus og have skal jo gerne tage sig pænt ud til tirsdag, og ikke nok med det, så har der været en del planter, jeg bare ville have gravet op, i tilfælde af vi får solgt.

Det er ved at ligne en hel planteskole nede ved drivhuset med alle de planter, der efterhånden er gravet op. 3 specille træer og 5 rhododendroner er gravet op i dag :-)

Der er selvfølgelig mange planter tilbage i haven, men jeg synes, det er lidt underligt, at grave planter op, i stedet for at plante flere ;-)


Træerne i de runde bede i plænen er gravet op.

Rhododendronbedet t.v. er næsten tømt og papirbarklønnen ved bassinet er oppe.

8 kommentarer:

 1. Spændende jeg krydser endnu en gang fingre for snarligt salg, og at disse her er seriøse.
  Spændende med slægtsfest og alle de gravsten og at I bliver ved med at holde dem ved lige.
  Nu husker du vel at tage Orbiculare med dig, den kan du da ikke leve uden.
  Jeg kunne ikke få øje på den blandt det opgravede :-)

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud i din 'planteskole' og det er ganske forståeligt, at du gerne vil have de specielle planter med dig.
  Fantastisk som et træ gør en forskel i dine runde bede i plænen - nu ser de lidt tamme ud ift. tidligere billeder du har vist. Jeg vil forsøge at huske, at der også skal højde i et velproportioneret bed!

  SvarSlet
 3. Lisbeth, den er gravet op, ligeledes er R.viscy, R.lavendula, R.yakushiumanum og R.polar nacht.
  Papirbarkløn, gul trompetkrone og den søjleformede tulipantræ er også oppe :-)

  SvarSlet
 4. Susanne, så gør det da godt for noget, at jeg graver op i stedet for at plante, når du får det ud af det, som du gør :-)

  SvarSlet
 5. Jeg krydser også fingre for at de bare bliver SÅ forelskede i jeres hus.

  Det er rigtigt at dine runde bede nu ser helt anderledes ud uden træer.

  SvarSlet
 6. Jeg krydser virkelig også fingre - det kunne da være helt perfekt.
  Og så føler jeg mig helt beæret over, at du har brugt tid på at hjælpe mig med min sti, når du har haft sådan et program - men det er skam også virkelig blevet værdsat :-)
  Har du styr på, hvor hele din lille planteskole skal plantes i den nye have?

  SvarSlet
 7. Signe det er kun dejligt, hvis jeg har hjulpet dig lidt :-)

  I første omgang må jeg lave et midlertidigt planteindslag, for der er næsten kun plæne derude.

  Håber på, at der ikke er frost i jorden midt i november, hvor vi overtager, for bedste overlevelseschance er hvis planterne kommer i jorden. Den blivende plads må jeg så finde engang til foråret.

  SvarSlet
 8. Jeg skal ihvertfald også nok krydse fingrer for jer. Det bliver spændende.
  Jeg synes også at din have ser helt bar ud uden træerne, og jeg kan virkelig godt forstå at du vil have de dejligheder med :-)
  Hvor spændende med alle de gamle gravsten. Det er skønt at I passer på dem. Det er jo små stykker historie :-)
  Pøj pøj, på tirsdag.

  SvarSlet