3. august 2014

Dagens høst


Vi er ved at drukne i grøntsager - her er noget af dagens høst.
Squash, græskar, gule- og grønne bønner, rabarber, gulerødder og et par tomater. Udover det der kan ses på trillebøren blev der høstet 2 kg rødbeder og 1 kg drueagurker. Det er helt vildt ;-)

Kartofler har vi stadig en del af, og skalotteløg, salatløg og almindelige løg hænger til tørre under udhænget. Det er nemt kun at skulle gå udenfor døren, for hente det der skal bruges :-)

Frisk grønt er skønt, men det er også rart at fylde i fryseren til senere brug, samt fylde glas op med syltede rødbeder, græskar, agurker og squash :-) 10 kommentarer:

 1. Hej Vivi.Hold da helt op..............sikke en høst.
  Skønt bare at gå udenfor og hente ind hvad man har brug for til maden.
  Vi har også lige høstet flotte store rædbeder.............så i morgen står den på syltning.
  Og tror da også lige at vi skal lave nogle glas agurkesalat.............for det er da helt vildt hvor mange to planter kan fabrikere.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har fået bønner og rabarber i fryseren i dag. Der er blevet lavet 2 glas agurkesalat, de 2 kg rødbeder er ligeledes syltet og 2 kg squash står på køl i saltlage, så de er klar til syltning i morgen. en af dagene skal jeg i gang med at sylte græskar for 2. gang.

   Slet
 2. Skønt syn! Det er dejligt at dyrke sine egne grøntsager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fornøjelse, men også fast arbejde, når der skal høstes, fryses ned og syltes, men det er til gengæld også skønt at have noget af egen avl på lager til efterår og vinter :-)

   Slet
 3. Sikke en dejlig høst, det smager ekstra godt når man selv har dyrket det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er virkelig smag i de grønsager, meget mere end der er i det vi kan købe i dagligvarebutikkerne.

   Slet
 4. Hvilken fantastisk hage du har! Den må da være svært stor? Det må være flott å kunne nyte så mye fra hagen! Jeg har brukt gulrøtter fra hagen i suppen i dag og sa ved middagsbordet at neste år håper jeg å ha flere grønnsaker fra egen hage i suppen. Takk for flott inspirasjon! Jeg følger deg gledelig videre!
  Hilsen Anne-Kristin, Bergen, Norge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-)
   Min køkken- og snithave er omkring 200 m2 på nuværende tidspunkt. Når jeg får vendt det sidste græs, når den op på 240 m2, så det er vist meget passende størrelse, når der både skal være grøntsager og blomster. Ved siden af køkkenhaven skal vi have frugthave, så samlet set bliver det et pænt stort areal med spiselige afgrøder :-)

   Slet
 5. Hej Vivi
  Hold da helt op for en dagshøst, det er en fornøjelse at kunne smovse i egene grønsager både nu og til vinter ;)
  Sælger du ikke også en del, fra din lille bod ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt vildt hvad vi har af grønsager i år. Det er meget begrænset, hvad der bliver solgt fra boden, men det er også godt at kunne glæde familie og kollegaer med lidt fra haven :-)

   Slet