1,7 kg vinrabarber blev høstet i dag.
De er blevet til kompot og saft :-)
Rabarberkompot:
½ kg rabarber
2½ dl sukker
½ stang vanilie
evt. lidt atamon
Rabarber skæres i ca. 2 cm stykker, og kommes i et ildfast fad. Drys sukker over og læg vaniliestang ved.
Dæk fadet med staniol, og sæt den i ovnen ved 175 grader til sukkeret er smeltet (ca. 30-40 min).
Rabarbersaft:
1.2 kg rabarber
½ kg rørsukker
2 l vand
1½ stang vanilie
4 stjerne anis (kun undlades)
evt. lidt atamon
Alt kommes i en gryde, varmes langsomt op, koger 5-10 minutter. Drikken sies og hældes på flasker.
Saften serveres blandet med vand ca. ½ af hvert og med isterninger :-)
Hvor ser det godt ud.
SvarSletTak for opskrifterne.
Ha´ en god aften.
God ide, hvis du også vil prøve at lave det :-)
SletHej Vivi.Tak for opskrifterne.......har også mange rabarber.
SvarSletMen bruger du ikke atamon for at få det til at holde? Godaften Jette
Jo, jeg bruger atamon, ellers skal det spises/drikkes indenfor kort tid.
SletI det her tilfælde tror jeg dog tingene forsvinder meget hurtigt her hos os ;-)
Det ser lækkert ud, men mine rabarber er allerede ved at se kedelige ud.
SvarSletMon ikke der er nogen af dine rabarber der kan bruges, dem der er kedelige kan du jo smide væk.
SletMåske jeg skulle tage mig sammen og lave noget rabarbersaft. Det smager himmelsk af barndom og sommer... ;)
SvarSletGod ide, det tager ikke ret lang tid, og smagen er fantastisk :-)
SletHej Vivi
SvarSletJeg bliver da helt lækker tørsig af synet ;o)
Det var som end også meningen ;-)
Slet