26. juni 2013

Hyldeblomstdrik og friske radiser.


Det er sommer og hylden blomstrer, så nu er det tid til at lave sommerens skønneste drik - hyldeblomstsaft :-)


Jeg har brugt:
 Omkring 60 hyldeblomstklaser (plukket i tørvejr)
4 økologiske citroner
2 kg rørsukker
50 g citronsyre
2 l vand
evt. lidt atamon

Klip stilkene af hyldeblomsterne og læg dem i en skål. Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over hyldeblomsterne.
Bring vandet i kog, kom sukker og citronsyre i vandet, hæld derefter  blandingen over hyldeblomster og citroner, tilsæt evt. lidt atamon.
Læg låg på skålen og stil den på køl. 
Saften skal trække 4-5 dage, rør i det dagligt.
Derefter sies saften og hældes på flasker.

Saften tyndes ved servering med vand og tilsættes isterninger.

Lidt ufortyndet hyldeblomstsaft kan også blandes i et glas hvidvin.


Hyldeblomster er ikke det eneste der kan hentes ind fra haven lige nu.
Prøv lige at se mine radiser fra 2. såning. De er superflotte, ikke et eneste ormehul og smagen er perfekt :-)

4 kommentarer:

  1. Ja hyldeblomst drik smager godt, men jeg har ikke fået lavet noget i flere år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi er helt vilde med hyldeblomstsaft. Det er meget let at lave, så jeg foretrækker det hjemmelavede frem for det købte.

      Slet
  2. Jeg får det heller ikke lavet selv, men synes det smager rigtig godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Da vi boede inde i byen fik jeg heller ikke så ofte lavet hyldeblomstsaft, men nu hvor blomsterne er lige udenfor døren, bliver jeg jo dagligt mindet om, at det er nu, det er tiden til det.

      Slet