9. marts 2013

Store planteindkøbsdag og plantning.


Vi har rigtig været på planteindkøbstur i dag. 6 stk. Rhododendron Catawbiense grandiflorum til en meget fornuftig pris. Der er en plan med dem, men de skal i første omgang  ud i en af planteskolebedene. En julerose, 3 bellis, 3 efeu 110 hornvioler og 10 stedmoderplanter og 3 sække blomstermuld.


Jeg elsker de små hornvioler :-)


Flere indkøb: 3 poser forskellige sættekartofler, skalotteløg, 3x3 forskellige Dahlia og 3 chokoladeblomster, 3 zinkspande og så lige den store glasvase, som H.J. faldt for :-)
Hvor er det længe siden, vi sidst har købt så meget til haven på en´ gang, men, men........det kommer sikkert til at ske mange gange fremover ;-)


Trods kulde og en strid vind gik jeg i haven et par timer i eftermiddag, men med varme bukser, vinterjakke, hue og handsker, var det helt fint at opholde sig udendøre :-)
Vinterpynten kom af whiskytønderne. I stedet er de fyldt med hornvioler :-)
Er hetl klar over, at vejrudsigten ikke er den bedste den kommende uge, men jeg satser på, at mine små blomster overlever, selvom de måske bliver sat lidt tilbage i kulden.
Det er da en skøn lille blomst :-)


Zinkspandene blev ligeledes plantet til.


1 efeu, 1 bellis, 3 hornvioler og 2 stedmoderplanter i hver spand.


To små hornvioler er kommet ind i køkkenvinduet.

20 kommentarer:

 1. Hornviolerne er bare så dejlige, og ikke nok med at de er gode her i foråret, men er man god ved dem, har vi glæde af langt hen på sommeren. Hvad kan man ønske mere!?

  Det har virkelig krævet den rette påklædning at være udenfor idag, - brrrrr.... den var slem!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var ikke meget ynde over min påklædning, men den kunne holde mig varm ;-)
   Hvis mine hornvioler har det rimeligt i juni, hvor der er tid til sommerblomster i tønderne, får de måske en plads i haven for resten af sæsonen.

   Slet
 2. Endelig har I været på indkøb og gået til den. Det er også længe siden sidst, det har I nok glædet jer til. Mon ikke du skal have en hæk af R. Catawbiense, det er mit gæt, det er jo heldigvis en meget hårdfør rhodo.
  Jeg har haft hornvioler ude et stykke tid, de har det fint, men det er jo nok også koldere hos jer, jeg tror som du, at de måske bliver sat lidt tilbage, men at de nok skal klare det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ret fedt at gå på planteindkøb, og jo det er vildt længe siden, men mon ikke jeg får indhentet det forsømte de kommende år ;-)

   Rhododendronerne skal plantes ud mod marken, når vi får fældet et lille stykke af læhegnet mod syd, for at skabe udsigt mod mark og skov fra vores store vindue i kvisten. De får med tiden en pæn størrelse, men bliver aldrig så høje at vi ikke kan se hen over dem, hvilket er tilfældet med læhegnet.

   Slet
 3. Hvor er det et dejligt indkøb i der har fået lavet. I har jo nærmest tømt en hel planteafdeling. :))
  God fornøjelse med det hele.
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Bilen var i hvert tilfælde fyldt pænt op, da vi vendte næsen hjem ;-)

   Slet
 4. Gode køb.
  Hvor er whiskytønderne/zinkspandende pyntet fint.
  Hyggeligt med de små hornvioler i køkkenvinduet.
  Held og lykke med det hele. Jeg glæder mig til at se resultatet til sommer.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 5. Det er noget af en bunke planter du har købt, og det blev fint efter du har plantet wiskeytønderne til - inden længe kommer varmen og de kan rigtig brede sig ud.
  Hornvioler og stedmoder er helt vidunderlige og dufter forrygende. Desuden er de så sejlivede og klarer jo både frost og kulde.
  Jeg kan forstå at der er noget tid til dine rhododendron skal ud på deres faste plads, men de er et godt valg til en have hvor de får lov at vokse sig kæmpestore:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg forventer det kommer til at tage sig godt ud, når hornviolerne om lidt tid fylder tønderne helt ud :-)
   Jeg kan godt li´ helt almindelig rhododendroner vi har købt, og på den plads de skal have, er jeg ret sikker på, at de kommer til at stå godt. Ved ikke om det bliver i år de får deres faste plads, eller om de må vente et år, men de er jo lette at flytte, så fordelen er, at de allerede nu, kan begynde at vokse sig større :-)
   De vil jo ikke syne af så meget, som de er nu, når de først kommer i jorden, men tilvæksten er heldigvis fin på dem.

   Slet
 6. Så mye lekkert du har fått i hus! Kikker misunnelig på alle Dahliaene:) Skjønner godt du bare måtte plante dine vakre fioler ute. Jeg våger ikke ennå, da vi fort er nede i minus 8-9 grader for tiden. Mars kan være riktig lunefull i Norge. Jeg får nyte dine imens:) Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her meldees der også frost den kommende tid, men forventer mine hornvioler klarer det. Jeg ser frem til at dahliaerne kan være med til at give lidt kulør i haven, hvor vi endnu ikke har så mange blomster.

   Slet
 7. Hvor skønt at få gang i blomster indkøbet igen. Jeg har gået og luret på de fine Hornvioler som er til salg rundt omkring, men jeg holder mig i skindet på grund af den 'grumme' vejrudsigt den næste uge .......... og nu sner det her i Skanderborg :O(

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan sagtens forstå at du venter :-) Jeg er bare nødt til at komme afsted, for ellers ender det med at tiden løber fra mig, og pludselig kan jeg ikke få de planter, jeg gerne vil ha´til en fornuftig pris.
   Det er det samme med sommer udplantnings planter. Hvis jeg venter til hen omkring juni med at købe dem, er udvalget ikke nær så stort.

   Slet
 8. Endelig kom du på planteindkøb, og sikke nogle fine sager du fik med hjem. Det vil helt sikkert blive flot med disse rhododendron i stedet for læhegnet. Man skal ikke kimse ad "de almindelige", som jo også er smukke, især i flok.

  Jeg elsker hornvioler, og her er da for en mindre formue. Smukt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun en ganske lille del af læhegnet, der skal væk og erstattes af rhododendroner. Lige netop på det stykke synes jeg, det er bedst med noget ens, og de helt almindelige R. er valgt, fordi de er hårdføre og hurtigt vokser til, så kan jeg vælge mere spændende sorter længere inde i haven.

   Det var ikke så slemt med prisen på hornviolerne, der er kun for 200 kr., de er selvfølgelig også små endnu, men hvis jeg ventede til planterne blev halvstore med at købe hjem, ville prisen stige, så det er en af grundene til det blev nu.

   Slet
 9. Åh - altå hvor er det akønt med forår i egetræsfadene Vivi.....hornvioler er bare noget af det fineste - og smilende ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan heller ikke stå for de fine små hornvioler :-) Glæder mig til lidt lunere vinde, så de kan vokse sig store og fyldige - i dag ser de forståeligt nok lidt forfrosne ud i den stride nordøstenvind, som også sender lidt hvidt med sig.
   I dag bliver jeg inde i varmen!!

   Slet
 10. Hej Vivi

  Skønne indkøb du fik lavet der !! Faldt også selv for 2 bakker i Bilka i weekenden. 10 kr. pr. bakke så går det nok. Har godt nok ikke sat dem ud endnu, men efter sneen vover jeg det ;)
  KH Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror efterhånden, jeg var lidt for optimistisk. Mine hornvioler har det ikke for godt længere, men hvem kunne forestille sig, at vinteren ville blive ved hele marts måned.

   Slet