23. marts 2013

Kursus: "Anlæg i natursten, træ og vand" (Uge I)

De sidste par uger har jeg været i gang med et 3 ugers kursus, som handler om anlæg i natursten, træ og vand. Det er udfordrende, lærerigt og meget spændende :-)

Kurset er et stort projekt, hvor vi i grupper med 4-5 personer, tegner og bygger et anlæg, hvor der skal indgå kampestensmur, trappe, træterrasse, havebassin, rislevand, pergola, belægning med chausse´ sten i påfuglemønster samt pigstens- eller knoldebrolægning.Den første del af det praktiske arbejde, bestod i at få bygget en kampestensmur.


Pyha !! Det var tungt arbejde, og gav ømme kroppe, selvom der er maskiner til rådighed til at flytte de største sten.


Det ser ikke ud af så meget, men der går en del tid med det, da det er ret svært at finde de helt rigtige brikker til sådan en mur. Smig, jævnhed, fugestørrelse og højde skal jo helst passe i den sidste ende ;-)


Endelig kom muren på plads, så vi kunne komme i gang med trappen, og noget mindre tungt arbejde.


Trappens forkanter er granitkantsten. Igen et tungt materiale, men ingenting ved siden af kampestenene :-)


Fredag eftermiddag i første kursusuge, hvor vi kunne køre hjem til en velfortjent weekend.

12 kommentarer:

 1. Vivi, hvis jeg sender en ansættelseskontrakt til et lille job henover sommeren 13, hvornår kan du så præcis starte? Jeg vedlægger selvfølgelig frankeret svarkuvert... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre..........min kalender er allerede overbooket med "jobs" i egen have de næste mange år ;-)

   Slet
 2. I could not find a translator tab so I missed your words, but the photos told me enough about the hard work you are having with all the stone. I have brought in 50 ton of rock here in the garden along the shores of Lake Michigan in USA. Lots! Rock for me is very important as part of the design. You will do well with the stones I saw in the photos. I hope the next time I visit I will figure out a translation of you post. Like it.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for besøget.
   Nu er der sat translate på siden. Den fungerer åbenbart kun, når man går ind via Google Chrome.
   Håber du får lidt mere ud af det, næste gang du besøger min side.

   Slet
 3. Hvor ser det hamrende godt ud. Tænk at være på sådan et spændende kursus - hvorfor blev jeg dog ikke anlægsgartner i sin tid..ja jeg misunder dig lidt:-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også spændende :-) Du kan nemt nå en anlægsgartner uddannelse endnu, kan se på din blog du er 5 år yngre end jeg ;-)

   Slet
 4. Det ser flot ud Vivi, men det er meget tungt at bakse rundt med stenene, og surt hvis de skal flyttes igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi plejer selvfølgelig at skulle rydde op efter os selv, men lad os se hvad der sker. Vi har 3 dages undervisning her før påske og 2 efter, men hvis den lockout af lærerne bliver en realitet, så bliver vi også berørt af den.

   Slet
 5. Hej Vivi.
  Hold dog op, hvor ser det godt nok bare godt ud. Jeg er sikker på det bliver helt fantastisk, når I er færdige. Det kunne vel nok være dejligt, hvis man kunne få sådan en flok anlægsgartnerelever ud og øve sig i min have. Sikke en ønskedrøm. En kampestensmur er noget af det aller flotteste man kan ha' i sin have, i hvert fald hvis den er lige så flot lavet som her. Jeg glæder mig til at se hvordan resten af jeres projekt forløber.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må vist blive ved ønskedrømmen Malene ;-)
   Jeg kan også godt li kampestensmure, men når jeg engang skal have lavet noget lignende herhjemme, må det blive en mur med mindre og mere håndterbare sten, som dem jeg brugte rundt om bedet ved mit rislevand i min gamle have.

   Slet
  2. Ja, det ved jeg selvfølgelig godt:-) Men tanken kunne lige lune lidt her midt i vinterkulden, med sådan en lille dagdrøm.
   Det kan jeg godt forstå. Man skal også passe godt på sig selv. Man har jo kun den ene krop og det ene liv. Det er ikke meget ved at blive førtidspensionist, det kan jeg jo snakke med om. Du skulle jo gerne holde i mange år endnu. Der er jo ikke de samme hjælpemidler hjemme i ens egen have.
   Rigtig god påske

   Slet
  3. I må også have en rigtig god påske :-)

   Slet