8. januar 2012

En dejlig søndag på landet.

Vi har haft en dejlig søndag ude på landet. Kørte derud i formiddags, en tur hjem og spise frokost (hvorfor var det lige vi ikke tog maden med derud ??), og afsted derud igen resten af eftermiddagen.

Dagen er fløjet afsted :-) Vi fik målt resten af haven op. Gik en tur på den udvendige side af læhegnet, for at se på hvor meget det skal beskæres, for ikke at genere landmanden der har marken lige udenfor.
Sidst på eftermiddagen gik vi igang med at lave fri passage gennem "skoven", der hvor vi vil have en del af stien til at gå.

Jeg vil tage jer med på en tur rundt om læhegnet, hvor der venter os lidt arbejde.

Øst for haven hænger buskene langt ud over det hegn der er sat op, så her skal der klippes en hel del ind.
 
Her er den længste strækning på sydsiden af haven.

Flere steder er hegnet faldet sammen, andre steder er det gået helt i fra hinanden, så der kommer en større opgave med at få det rejst op igen. 

Jeg tror heldigvis ikke, at det kommer til at tage voldsom lang tid at få klippet tilbage på langsiden, men det hele skal jo også samles sammen, så i den sidste ende kommer det nok til at tage tid ;-)

Nu er vi kommet til det sydvestlige hjørne. Det store træ på hjørnet har grene der hænger et pænt stykke ud, så den skal have en ordenlig beskæring.

De store hjørnepæle skal skiftes, for de er langt over deres bedste dage.

Mod vest bliver der et større arbejde med at få hegnet op. En ting er sikkert, der skal nogle flere stolper til, for at holde hegnet. Hegnet er ikke specielt højt, men jeg håber alligevel på, at det får rådyrene til at blive på den rigtige side. Vi har endnu ikke set dem inde i haven ej heller spor efter dem, men vi har set dyrestier lige ovre på den anden side af vejen.
Jeg gad nok vide, hvad det er for nogle planter der breder sig helt vildt her, det har jeg ikke fundet ud af endnu, men en´ ting er sikkert de skal væk. Her skal i stedet være forskellige graner og andet stedsegrønt.

Der står egetræer flere steder i læhegnet, men mange af dem er klemt inde mellem andre planter, det skal der gøres noget ved. Her skal granerne væk, så egetræet kan få lov at vokse sig stor og smuk :-)

Så kom vi hele vejen rundt. Træerne her på hjørnet er dem jeg vil have fjernet for i stedet at lave frugthave. På det stykke er der slet ikke noget læhegn, men planen er, at der skal plantes læhegn med hassel og hyld på det stykke - gode spiselige sager lige op mod frugthaven.

Det er weekend og vi har gået og hygget os udenfor, men ind imellem blev der også tid til at sidde foran brændeovnen og hygge lidt :-))

Billederne fra vores lille projekt med at få skabt passage på den kommende sti gennem "skoven", får i på et senere tidspunkt.

12 kommentarer:

 1. Dejligt med arbejde, som kan gøres nu, så I ikke behøver gå og kikke på hinanden og trille tommelfingre ;-)
  Ha' en god søndag aften

  SvarSlet
 2. Det har været en skøn dag idag, så kan godt forstå, at I har tilbragt hele dagen på landet.
  Det ser ud til, at der er nok at tage fat på, men så er det jo dejligt, at I er to til at hjælpes ad.

  God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 3. Ja der er nok at se til, og mon ikke der også bliver lidt til brændeovnen :o)
  Det lyder godt med hyld og hassel i læhegnet.

  SvarSlet
 4. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen... hvor er det spændende at følge med i dine planer... så tak fordi du deler dem med os :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 5. Oj oj det blir en stor rishög av den där häcken :-) en skaplig majbrasa!
  Ett fint vindskydd är den nog så du tar väl inte för mycket?!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 6. Det der vildtgroende ris ligner vilde hindbær??
  Kan også være Rosenbrombær.
  Et nærbillede af en gren kan måske opklare det.
  Sikke en masse arbejde der venter forude. Godt I er unge og har kræfterne.
  Anne Marie

  SvarSlet
 7. Line der er bestemt ingen fare for, at vi kommer til at sidde og trille tommelfingre ;-)
  Der er nok at tage fat på udendøre, men indendøre venter maleopgaver. Malingen er købt, men det var næsten synd at blive indenfor denne weekend, mon ikke der kommer dage nok med kedeligt vejr, hvor det er mere til det indendørs.

  Lisbeth der bliver helt sikkert noget der skal tørres og i brændeovnen :-)

  Susanne det er dejligt, at vi begge går og hygger os derude, og i denne weekend har vi været fælles om alt det der er blevet lavet :-)

  Møllebakkehaven det glæder mig du har lyst til at læse med :-)

  Helena jeg skal nok passe på ikke at tage for meget ;-)

  SvarSlet
 8. Anne Marie kan nu godt li du kalder os to halvgamle nisser (47 og 58) unge ;-)

  Troede også i første omgang det var brombær, men det er det ikke, der er ingen torne og de har ikke brombærenes vækstform.

  Vilde hindbær er måske et bedre bud. Jeg har ikke forstand på hindbær, men må lige se nærmere på det, eller prøve om jeg kan nøgle mig frem til hvad det er.
  Ellers må jeg tage et nærbillede, og ty til din hjælp :-)

  SvarSlet
 9. Det lyder som nogle rigtig spændende planer i har med jeres have! Det bliver sjovt at følge det. Hyggeligt ser det også ud med ild i brændeovnen:-)

  SvarSlet
 10. Anne Marie fik ikke læst teksten rigtigt i første omgang, læste det bare som brombær - undskyld. Anede ikke der var noget der hed rosenbrombær, se så lærte jeg også noget i dag. Jeg må have nærstuderet de pinde lidt mere ;-)

  SvarSlet
 11. Jamen altså Vivi.......skønt med jeres planer....der er da bestemt noget at tage fat på....det bliver virkelig spændende ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 12. Rosenbrombær er noget værre ukrudt. Vinterskuddene er lysebrune med afskallende grå strimler og uden forgreninger.
  I er da unge og fulde af krudt i sammenligning med vi andre godt brugte gamlinger.:o)
  Anne Marie

  SvarSlet