Det er dejligt, når man kan gå ud og plukke de første afgrøder i haven. I dag vil vi have grydestegt kylling, og hertil vil vi have rabarberkompot. Det er nemt at lave og smager himmelsk.
|
Årets første rabarberhøst. |
|
Skyl dem og skær dem i 2-3 cm lange stykker. |
|
Drys rørsukker over, små 50 gram pr. 100 gram rabarber.
Derefter sættes de i ovnen 20-25 min. ved 200 grader. Der vendes rundt i dem, når halvdelen af tiden er gået. |
|
Den færdige rabarberkompot stilles til afkøling. Velbekomme.
(Oplevede for første gang at rabarberne ikke saftede så meget som de plejer, tilførte derfor ganske lidt vand, for at den kolde sukker/saft ikke skulle blive for tyk) |
Uhmmmm.... :o) Jeg har siddet på min søsters terrasse og spist rabarbertærte, det kan nu også anbefales.
SvarSletHej Vivik, alting synes at være tidligere fremme i din have end i min, men vi bor jo også længere "nordpå" (Nordlige Århus).
SvarSletNu har du også slået dig på madopskrifter - det er hyggeligt :)
Rabarber er bare så lækkert og de kan bruges til rigtigt mange desserter og kager.
Hilsner fra Ulla
uhm, jeg tror faktisk også at der kan blive til en lille bitte portion kompot i morgen.
SvarSletFru Friis, det kan jeg godt forstå, rabarbertærte og rabarberkager i diverse afskygninger er også noget af det jeg sætter stor pris på :-)
SvarSletUlla, jeg syntes ofte, at planterne er længere fremme i Vejle end her (30 km inde i landet). Hvordan det er længere nordpå har jeg ikke føling med......
Ang. madopskrifter, så kan jeg faktisk godt li at lave lidt lækkert mad. Der vil måske komme lidt opskrifter hen af vejen, men udgangspunktet er, at det skal være en haveblog. Jeg syntes bare, at nye rabarber var ret haverelaterede ;-)
Sussi, ja mon ikke du kan høste til en lille portion, det smager jo ekstra godt her først på sæsonen :-)
Hi hi jeg ved, hvad jeg også skal i morgen :-)
SvarSletÅh - det må jeg huske. Jeg glemmer at høste af mine rabarber, og det er jo de små nye stængler der smager bedst :O)
SvarSlet