17. april 2017

Forårssteming og mere drivhus

Det er så skønt med alle de farver foråret byder på.


Tulipanerne i indkørslen er ved at springe ud.


I skovhaven blomstrer vibeæg.


Det lille bed i skovhaven er et rigtigt forårsbed, som lyser op med en masse farver lige nu :-)


I blomsterhaven er stjernemagnolien sprunget ud, og hvor er den smuk, men det er den sikkert ikke i morgen, hvis vi får den nattefrost meteorologerne truer med. I stedet må jeg så glæde mig over de 500 Negrita tulipaner der står på spring.


Arbejdet med projekt drivhus fortsætter.
I går fik H.J. malet nogle brædder, som skal bruges som kant ved bedene i drivhuset.
Inden kanterne kom på, ville jeg lige have gjort bedene klar.
Jeg hører til den type, der gerne vil dyrke direkte i jorden. Noget jord og sand blev fjernet. Jorden blev løsnet med en greb, hestemøg blev kørt på, og til sidst blev der hældt jord fra nogle plantesække hen over det hele, så er der klar til plantning, når den tid kommer.


Kanterne blev sat fast.
Det er godt med en kant, så jorden ikke kommer ud på fliserne.
Indretningen fortsætter, selv om det ikke var nemt at få noget slæbt ned i drivhuset i tørvejr. Det måtte foregå, når solen tittede frem med vand og haglbygerne.
Mit gamle plantebord er rykket ind i drivhuset, for nu vil jeg stå her og prikle i stedet for at stå i redskabsrummet med det.


Bordet er 4,40 m langt, det er måske ikke det kønneste, men der er plads til en masse bakker med småplanter, både på og under bordet, og så er det nemt at gemme væk til næste år, når alle planterne er rykket ud i haven i begyndelsen af juni.


Det ender sikkert med, at bord og stole står i vejen for alle mine planter her i foråret, men lad os nu se, endnu går det ;-)

Nu er det vist kun planter der mangles, før der er ved at være skabt rigtig drivhusstemning, men det skal nok komme i løbet af den kommende uge :-)


Stæren er også et godt forårstegn, og vi nyder dem dagligt, når vi opholder os i haven.

11 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare godt ud, Vivi:) Jeg er helt misundelig. God idé med trækanten, og hvor bliver det hyggeligt for dig at kunne stå og prikle i lyset og varmen. Smuk stær:)

  SvarSlet
 2. Stort TILLYKKE med det flotte flotte resultat af hele drivhuset! Jeg ville også utroligt gerne dyrke direkte i jorden, men det ville manden min ikke være med til, så vi har plantekasser.

  SvarSlet
 3. Hej Vivi
  Nej hvor er din gulvbelægning i drivhuset blevet flot, tænkte nok at påsken skulle bruges til at få fast gulv i huset. Jeg bruger også bukke og brædder til at opbevare alle mine småplanter på, det er så nemt når det senere skal ryddes op.
  Det ser fint ud med alle dine forårsbebuder der blomstrer lige nu ;)

  SvarSlet
 4. Fine kanter til bedene, det ser super godt ud. Spændt på at se drivhuset når det er fyldt med planter :-). Dejlige forårsblomster, dem kan man ikke undgå at blive glad af at se på :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud både i haven og i drivhuset. Det er et "rigtigt" drivhus, hvor planterne skal vokse i jord, og med et langt arbejdsbord. Jeg glæder mig til at se billeder af drivhuset fyldt med planter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Det ble riktig flott, og ser praktisk ut ! Fint å kunne plante i jord i drivhuset! Vi støpte gulv og la fliser, og angrer på det...
  Ellers pleier vi å ende opp med en stol i drivhuset på våren :-)
  Fine vårbilder fra hagen din!
  Eirin

  SvarSlet
 7. Det bliver bare så godt. Og hvor ser gulvet godt ud, man kan godt se, at det er en professionel der har lagt det :-)
  Dejligt med et bord, hvor der er plads til mange planter, men det er også vigtigt med bord og stole hvor man kan sidde og slappe af.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 8. Hej. Det er bare så godt og det bliver nok bare endnu bedre, når planterne rykker ind. Det er rigtig godt, at du har så meget plads, så du kan både arbejde og hygge! Jeg tror, du kommer til at opholde dig der en stor del af foråret/sommeren!

  SvarSlet
 9. Tju-hej hvor det går fremad med det flotte drivhus! Åbenbart endnu ikke tid til at sætte sig hen og studere haveblade...

  Hilsner fra ulla

  SvarSlet
 10. Sikke et dejligt skovbed du har fået dig :) Ligesom det også ser rigtig godt ud i drivhuset med de afgrænsede bede.

  SvarSlet
 11. Mange tak for hver eneste kommentar :-)

  SvarSlet