2. februar 2016

Hygge inden døre

Efter en arbejdsdag ude i den, i dag meget friske luft - det blæser jo en halv pelikan, valgte jeg at blive inden døre, da jeg kom hjem. Altså ingen havearbejde på egen matrikel i dag.
 

I stedet kunne jeg gå og nyde disse fine våriris, som havde foldet sig ud i løbet af dagen............,


....og eksperimentere med at få en for os ny salat på menuen, nemlig rosenkål salat. Desværre kan jeg ikke prale med at rosenkålene er af egen avl, da larverne i år mente, de havde mere ret til dem, vi havde i haven end os - sådan kan det jo gå ;-)
Rosenkål salaten smagte dog skønt, så den kommer bestemt på menuen igen en anden god gang, selvom det tager lidt tid, at stå og pille alle bladene af rosenkålene :-)

12 kommentarer:

 1. dejlige våriris som kan lyse dejligt op sådan en dag hvor man virkelig skal holde på hat og briller, hvis det er muligt.
  Jeg tror ikke at jeg har smagt rosenkål på den måde og jeg overvejer om jeg skulle prøve, de skulle være godt for meget, men jeg har aldrig rigtig kunne lide kogte rosenkål, så måske sådan. Jeg formoder at de er kogte og afkølet eller er de rå?
  men lækkert ser det ud.
  Fortsat god aften
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosenkålene er rå, og smager helt anderledes end kogte. Når man piller alle bladene af de små kål bliver smagen også en lidt anden, end når man spiser dem hele.

   Slet
 2. Hej. Det er nogle flotte våriris. Jeg forstår godt, at du holder dig inde i dag, jeg synes heller ikke, at der er vejr til andet. Jeg har også haft lidt indendørs projekter i dag. Din mad ser lækker ud:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Jeg opholder mig jo uden døre i al slags vejr på arbejde, men i fritiden kan jeg da fravælge, når vejret bliver for surt ;-)

   Slet
 3. Det er da også til a blive totalt bims af den blæst så kan godt forstå at du havde fået mere end nok på arbejdet. Har ikke været så heldig at se de små våriris nogen steder endnu...de er så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gode ved våriris er jo også, at de kan blive plantet ud i haven, når de har takket af inden døre :-) Det betyder jo, at jeg kan få glæde af dem igen, igen i årene fremover.

   Slet
 4. Hej Vivi
  Efter en lang arbejdsdag ude i blæsten, kan jeg godt forstå du blev inde i varmen for at nyde dine smukke våriris ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i går blæste det helt vildt, og i formiddags stod vandet ned i stænger, men i eftermiddag var det helt mildt og sol :-)
   Havde håbet det fine vejr holdt ved, så jeg kunne komme lidt i haven herhjemme i dag, men kort før fyraften kom regnen igen.

   Slet
 5. Uhmm, den ser lækker ud den salat, må vi få opskriften? hvordan kunne du holde ud at være ude i den storm. Jeg var ude et par gange med Alma, men hun fandt hurtigt ind igen.
  I dag håber jeg du får en arbejdsdag uden blæst.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Til vores salat blev der brugt :
   400 g rå rosenkål (bladene pilles enkeltvis af kålene)
   1 lille bakke blåbær
   lidt soltørrede tranebær
   ½ rødløg i meget fine tern

   Dressing:
   3 spsk. olie
   saft af 1 lille limefrugt
   lidt salt
   ½ tsk. sød sennep

   Dressing hældes over salaten lige før servering.

   Ang. det med at opholde sig ude uanset om det blæser, regner fryser eller om sommeren når varmen føles ulidelig, så er det jo sådan det er, når man har valgt et job som gartner.

   Jeg vil dog sige, at jeg synes bedst om tørt og stille vejr med en temperatur omkring de 20 grader, når der skal arbejdes, men det ønske kan ikke opfyldes hver dag året rundt ;-)

   Slet
 6. man siger jo, at der ikke findes dårligt vejr, bare forkert påklædning, men jeg ved nu ikke helt om det passer. Den salat ser lækker ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt noget med vejret og påklædningen :-)
   Jeg vil dog sige, at de FÅ dage om året, hvor regnen står ned i stænger en hel dag, er det svært at finde noget regntøj, der kan holde en tør!

   Slet