9. februar 2016

Frø indkøb

 Flere af os valgte at tage meget tidligt hjem fra arbejde i går. Vejret var så vådt og blæsende, at det ikke rigtig gav mening, at forsøge at lave noget udenfor - særligt effektivt ville det under ingen omstændigheder blive. 
 
Min dag blev i stedet til store frø indkøbs dag :-)
En liste så lang blev skrevet ;-)
 

Der skal være blomster til både krukker og bede.
Blandet petunia
 
Tvillingeblomst
(dem har jeg ikke prøvet at så før, så det bliver spændende)
 
Hængepetunia
 (de er også nye for mig)
 
Sølvkrans
 
Tallerkensmækker ´Moonlight´
 
2 slags Lathyrus
 
Jomfru i det grønne
 
2 slags sommerasters
 
Irlandsklokke
(håber på lidt bedre held med dem i år, end jeg havde sidste år. De kom, men blev ikke så kraftige og fine, som jeg havde håbet på)
 
Stolte kavaler i både hvid og lyserød
 
Appelsin Tagetes
 
Frøkenhat/Zinnia
 (dem holder jeg rigtig meget af - skøn og farverig snitblomst)
 
Sommerlevkøj (ny for mig)
 
Kæmpeverbena
  (absolut også en af mine yndlinge - de trækker så mange sommerfugle til)
 

Der stod 3 slags græskar på sedlen, men jeg ved ikke lige hvad der skete, 6 slags hoppede i hvert tilfælde op i kurven.
 Jeg håber ikke jeg skal til at vende alt for meget jord, for at få plads til dem alle ;-)


Asier
 
Skoleagurk
 
Gule squash
 
Kålroer
(Ups de stod vist heller ikke på sedlen!)
 
Tomater
 
Almindelige grønne Squash
 
Majs
 
Artiskokker
 
Sølvbede
 
Jeg mangler stadig en masse indkøb til køkkenhaven, men det når jeg nok.
 
Der er også enkelte blomsterfrø, som jeg mangler at få fat i, jeg synes ikke, udvalget var helt, som jeg havde håbet, der hvor jeg var........hmm........
 
Det ser lidt vildt ud med alle de frø - uha alt det arbejde der venter forude med dem ;-) Jeg plejer da, at få sået det jeg køber og priklet alt hvad der bliver sat til forspiring, så mon ikke jeg også får det klaret i år :-)
 
 


22 kommentarer:

 1. Held og lykke med såningen. Det har jeg opgivet, jeg synes ikke det er til at nå sammen med at passe den store have. Prikling tager lang tid for mig, men du er mere erfaren, så du klarer det nok. Jeg bruger lang tid på at gå rundt og nyde, hvad der er kommet op, det er nok derfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal bestemt være tid til at nyde :-) Jeg går også rundt med næsen nede i bedene, for at se hvad der dukker op af jorden.
   Det tager rigtig lang tid at prikle og passe de små planter, men det er et valg jeg har truffet, at jeg gerne selv vil lave en masse blomster og dyrke grønsager, så må det tage lidt længere tid med nyanlæg i haven, i forårsmånederne, for jeg kan heller ikke nå alt på en´ gang.

   Slet
 2. Vi fik også bestilt lidt frø i weekenden, flere end planlagt, men det har med at gribe om sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler..........jeg kan heller ikke helt holde mig til det planlagte ;-)

   Slet
 3. Kære Vivi, jeg tror at jeg har det ligedan som Lisbeth. Det vil ikke lykkes for med undtagelse af targettes, så dem skal jeg bare have flere forskellige end sidste år, hvor jeg kun have en slags. Og selvfølgelig morgenfruer en af mine ynglingssommerblomst. Og så løg og salat. Nu glemte jeg også kartofler, men det har jo ikke meget med løg at gøre og ja det har løg jo heller ikke :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tagets og morgenfruer er dejlige blomster, som jeg heller ikke vil undvære :-)
   Heldigvis plejer langt det meste at lykkes for mig, men ind imellem er der selvfølgelig noget som ikke helt bliver som ønsket eller helt mislykkes, men med erfaringen bliver succesraten højere....man lærer jo af sine fejl ;-)

   Slet
 4. Du er allerede godt i gang.
  Så dejligt.
  De høje blomster du sidste år havde i dine krukker ved indkørslen, kunne jeg så godt lide, men kan ikke huske hvad de hedder. Jeg må lige se om jeg evt. kan finde et billede af dem i mine gemmer fra besøget hos dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonni
   De blomster du spørger til, er kæmpe verbena. De er helt fantastiske :-)

   Slet
 5. Jubii...en der har købt flere frø end mig :)
  Jeg havde dog en del frø liggende i forvejen. Jeg har fået lavet min såliste...der er 57 (!!) forskellige slags blomster og 8-9 slags grøntsager, jeg er altså ikke rigtig klog. Men lad os nu se, det er ikke sikkert jeg får sået dem alle. Jeg satser dog på mht. blomsterne at få sået så meget som muligt. Ikke så mange af hver slags, mhellre flere forskellige end mange af samme slags. Forrige år gik det helt galt med tobaksplanten Lime Green som jeg fik over 100 af...jeg forærede til højre og ventre...men havde stadig for mange. Nu har de jo også meget små frø...så... hihi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder vildt med så mange forskellige blomster til din lille have. Jeg har ind til videre kun købt 33 poser frø, så der er stadig lang vej, hvis jeg skal over de 57 poser - så jeg har ikke købt flere end dig ;-)

   Slet
 6. Jeg har slet ikke købt nogen frø endnu og heller ikke set dem i butikkerne, men jeg har et lager så stort. Det skal vist snart ses igennem - før jeg kaster mig udi flere vilde indkøb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt frø i Bilka og Plantorama, der er frøene kommet på hylderne. Jeg har også lidt på lager, men det er mest lidt grønsager, dild og salat.

   Slet
 7. Flot frøudvalg du har dig! I år skal jeg huske majs, de blev glemt sidste år, og jeg må prøve at så kæmpeverbena, fordi jeg så hvor godt det lykkedes dig sidste år. Og måske mellem kålene, om det virker eller ej, i forhold til sommerfuglelarverne, så vil det se pænt ud:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har gode erfaringer med kæmpe verbena de gange jeg har sået dem. Jeg sår dem inden for og prikler dem, derefter får de lov at komme godt på vej i drivhuset, før de kommer ud i verden.
   Jeg plantede dem mellem mine kål sidste år, men mit indtryk var at sommerfuglelarverne ikke lod sig skræmme af dem (jeg kan selvfølgelig ikke vide, om der havde været flere larver, hvis mine verbena ikke havde været der ;-))

   Slet
 8. Hej Vivi. Det var spændende at se dit sortiment. Du plejer at være meget flittig med såning og prikling, så jeg er sikker på, at du nok skal finde tiden til det. Rigtig god fornøjelse med de spændende frø, du har valgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det skal nok gå med såning og priklen, håber bare jeg kan finde en plads i mit lille drivhus til det hele - det er vist det der bliver den største udfordring ;-)

   Slet
 9. Kære Vivi det var da en dejlig byttedag ;-) sådan gå hjem og købe frø. Det er dejligt forårsbekræftende at skulle passe frølinger. Sikke mange flotte græskar ville sådan ønske jeg havde plads, men det er jo bare et spørgsmål om prioritering. Her er vi vågnet op til vinterwonderland endnu engang. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er det også blevet vinter igen, ikke sne, men frost. Håber det hurtigt er ovre igen.
   Egentlig har jeg heller ikke plads til så mange græskar, men så længe jeg ikke er færdig med at anlægge haven, kan jeg jo altid plante dem et sted, hvor der med tiden skal være noget andet ;-)

   Slet
 10. Hej Vivi.Der er da købt ind til mange dejlige middage og smukke blomster.
  Dejligt at få frøene på plads så du kan få begyndt at forspire.
  Jeg ville også ønske at jeg havde plads til bare en række af de flotte græskar.
  Spænde med en ny havesæson vi går i møde.God dag i det jyske Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke har plads til en række græskar, hvad så med at dyrke nogen i krukker. Jeg har godt nok ingen erfaring med det, men hvorfor ikke, alt muligt andet kan gro i krukker, så hvorfor ikke græskar....
   Der bliver helt sikkert til mange middage og mange blomster.
   Jeg glæder mig stadig over frugt og grønt fra haven.
   Har her i weekenden lige kogt solbærsaft og solbærmarmelade af de sidste solbær fra fryseren, hentet porrer i haven til hjemmekogt oksekødsuppe, og ligeledes brugt jordskokker direkte fra haven til et par jordskokke brød. Det er efterhånden hele året, jeg mere eller mindre kan glæde mig over udbyttet fra både frugt - og køkkenhaven :-)

   Slet
 11. FEDT! Skønt med frø som ligger og venter på en. Jeg er selv i fuld gang, det er så fantastisk at se frøene blive til små planter - når nu det stadigvæk er koldt udenfor. Jeg glæder mig til at se alle dine frø blive til planter....

  Hilsen Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er i den grad noget fascinerende ved at se bitte små frø blive til de skønneste planter hen over få måneder :-)

   Slet