11. april 2015

Lidt af hvert og mere drivhus.


Inden længe er det tulipan tid. Her i bedet ved indkørslen vælter det op af jorden, med de tulipaner jeg satte i efteråret :-)


I det hvide bed står tulipanerne med blomsterknopper, et par planter står dog med afgnavede knopper, håber ikke alle tulipanerne skal lide den skæbne..........
 


Magnolien er begyndt at antage farve.
I køkkenhaven er det krydderurterne der fylder mest endnu.


Rabarberne er på vej, og de første kartofler blev sat i går.


Drivhuset står nu helt færdig :-)
Det blæser kraftigt udenfor her til aften, så det er noget spændende om plastikken kan holde. Der var ingen skader da mørket faldt på, jeg håber at kunne sige det samme i morgen................ 

 


Jeg tror ikke huset letter.
Der er skruet lange "spyd" i jorden (nogen jeg gemte, da vi fjernede det gamle gyngestativ, der var her da vi flyttede ind). Krogene kæderne er sat på ser spinkle ud på billedet, men er faktisk ret kraftige.


Der er sat lister på alle steder, og under listerne er der klistret gaffatape på plastikken, for at forstærke det.


En del planter er rykket ind i drivhuset, og mange flere er på vej.


Solen steger lige ned over drivhuset, så et stykke fiberdug er hængt op som skyggegardin. Ikke det smukkeste, men det virker :-)
 
Det er helt vildt som det blæser, og ind imellem kommer der voldsomme vindstød. Overlever drivhuset denne nat, så tror jeg det er stabilt nok!!


22 kommentarer:

 1. Jeg krydser fingre for dit drivhus i nat - der er lidt rigeligt gang i den derude! Og ja, nu er der virkelig gang i foråret, det er noget vi kan li'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var noget sus på i aftes, men huset står der stadig i hel stand, så helt galt er det vist ikke :-)
   Ja foråret er en dejlig årstid :-)

   Slet
 2. Det ser solidt nok ud, så mon ikke det klarer det. Det er godt nok ikke særligt sommerligt nu. Er det rådyrene, som gnaver i dine tulipaner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvem der har guffet tulipanknopper i sig, men det ser heldigvis ikke ud til, at der er blevet spist flere de sidste par dage.

   Slet
 3. Håber dit drivhus står der endnu. Da vi kørte hjem fra en fødselsdag på Jegindø ruskede det godt nok vildt i bilen. Jeg var også lige en runde med pandelampen for at sætte noget lidt i læ da vi kom hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Huset står endnu og er intakt :-)
   Det blæste også meget her - så meget at flere småmøbler samt foderbrættet var blæst omkuld hen over natten. Foderbrættet plejer elles ikke at vælte med mindre det er slemt.

   Slet
 4. Jeg satser på at det har overlevet natten, og TILLYKKE med resultatet! Jeg har kun forspiret ganske lidt, og kun i drivhuset, bare for at mærke hvordan det er, og det er spændende render og kigger hele tiden, som med det der er sået direkte, skønne årstid:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg går også og følger med hele tiden, sådanne små spirer skal jo passes og plejes.

   Slet
 5. Ja, her susede det også godt i trætoppene igår - jeg blev lidt overrasket over hvor meget vejret lige pludselig slog om! Her til morgen blæser det stadig lidt, men solen skinner - så jeg krydser fingre for godt vejr i eftermiddag, når jeg kommer hjem fra messe..
  Er spændt på at høre om dit drivhus har klaret vinden, for det er ellers en fin løsning I har fået lavet..
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Huset står endnu :-)
   Jeg havde læst den lokale vejrudsigt, så var godt klar over, at det kunne blæse noget op. Godt vi brugte eftermiddagen på at få sat de sidste lister på, og tøjret huset før det gik løs :-)

   Slet
 6. Håber dit drivhus holder. Det blæste også op her i går aftes. Det er da bare smart med det fine drivhus. Det er jo uundværligt når man gerne vil så og forspire en hel masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vist en ok løsning, ind til jeg får råd til det drivhus jeg ønsker mig.
   Jeg synes, det er sjovt selv at forspire en masse planter, og så skulle der jo findes en midlertidig løsning ;-)

   Slet
 7. Det var sørme godt, at drivhuset klarede natten og stormen! Jeg er imponeret over din håndværkssnilde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en god ting, at drivhusdrømmen ikke brast i nat ;-)
   Jeg synes, det var udfordrende at gå i gang med drivhuset, men troede på det kunne lade sig gøre, selvom jeg ikke har nogen erfaring som tømmer. Huset er ikke fejlfrit, men det bedste er, at man lærer af sine fejl, og forhåbentlig fremad rettet kan drage nytte af sine erfaringer ;-)

   Slet
 8. Så flott drivhuseffekt ble! Det var godt det holdt i vinden. Bedre å reparere eventuelle skader nå før plantene blir for store, men heldigvis slapp du det! Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi slap heldigvis for skader i denne omgang, men blæsten bliver vist ved et par dage endnu, så faren er ikke helt ovre, men jeg vælger at tro på huset holder, så længe andet ikke er bevist :-)

   Slet
 9. Supert at det holdt, det hjelper vel litt for vinden når trærne gir mer le. Ser ut til at du vil få stor glede av drivhuset. Håper du kan slappe av for vinden om noen dager.:-))
  Håper det ikke er rådyrene som har kost seg med tulipanknoppene.
  Ha en fin søndag !

  SvarSlet
  Svar
  1. Der vil helt klart blive mere læ i haven, når træerne springer ud. Køkkenhaven er også omgivet af bøgehæk, selvom hækken er rimelig ny, vil den også beskytte lidt mere, når der kommer blade på.
   Der går vist et par dage før vinden lægger sig, så faren er ikke helt overstået endnu.

   Slet
 10. Hej Vivi.Dit lille drivhus synes jeg ser godt robust ud..................og smart med gaffa tapen.
  Jeg viser også min magnolie der er godt på vej.....................og de første toppe fra kartoflerne har vist sig.
  Lidt surt med dine tulipaner.....................lad os håbe at det var en enlig svale.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi tror på, at gaffatapen er med til at sikre plastikken bedre, så må vi se om teorien holder. Det er ikke så kønt, men bare det virker.
   Jeg har først lige fået de første kartofler i jorden, Solist den anden dag og Aspargs kartoflerne i dag. Jeg har også nogle Sava der skal i jorden, men de må lige vente til det bliver mere lunt igen, men det kan de også sagtens.
   Det ser ikke ud til, at der er spist flere tulipanknopper, så jeg håber på det bedste. Jeg tror ikke, det er rådyr, for vi ser dem aldrig i haven, men de går ofte nede på marken i skovkanten, men jeg kan selvfølgelig ikke vide om de sniger sig herop engang imellem.

   Slet
 11. Ja nu spirar det! Härliga bilder du bjuder på...
  Alltid lika kul att kika in till dig!
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlet