21. februar 2013

Vandrende i brosten


Fortsættelse fra i går:


Ved siden af vores brostensbelægning har vi lavet en vandrende. Her ses opgaven, hvor der er trukket snore og stenene sat.


Her er det færdige resultat. 
På den skrå kant t.h. op mod belægningen er alle brosten hugget til med håndværktøj. Vi kan vist  være godt tilfredse med tilhugningen af de sten, de er blevet så lige, at det gav en ensartet fuge op mod belægningens kant :-)

24 kommentarer:

  1. Super flot arbejde... Hvem der bare kunne dén slags ligesom du :-)
    Det bliver da mega fint.
    mange hilsner fra Susan

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-)
      Jeg kan sandelig slet ikke det hele, men jeg er godt i gang med at lære, hvordan tingene skal laves på en rigtig måde.

      Slet
  2. Vi måtte lægge vores fliser om sidste forår og lave en vandrende. Så er det alligevel smartere, at gøre det fra starten af :-)
    Det ser rigtig fint ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er aldrig særlig sjovt, når man skal til at lave tingene om, men engang imellem kan det blive nødvendigt, som hos jer.
      Det er fint nok, at jeg får lært at lave en masse spændende belægning m.m., før jeg rigtig skal i gang med haven her hjemme :-)

      Slet
  3. Sikke fantastiske evner du får erhvervet dig. Jeg er sikker på at det nok skal kunne omsættes i den smukke have I nu er ved at skabe. Jeg er lidt jaloux, på den rigtig fede måde. Det er virkeligt smukt håndværk med de natursten.
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er meget glad for den uddannelse jeg er i gang med. Det er ikke så tosset at få lært et håndværk, som kan bruges både arbejdsmæssigt, men også hjemme i vores egen have :-)

      Slet
  4. Super flot Vivi :)
    Er du på Amu eller er du på Beder på skole?

    Du er knagme bare rigtig dygtig til det anlægsarbejde :)


    Haveknus
    Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-)
      Det er på AMU jeg er. Det er rigtig fint for mig, at tage uddannelsen på den måde sideløbende med mit job. Det tager lidt længere tid at komme gennem uddannelsen, men til gengæld undgår jeg at gå til en lærlingeløn.

      Slet
    2. Ja det er langt at foretrække og pyt med det, erfaringerne fra dit job er lige så vigtige som dem fra skolebænken ;)

      Slet
    3. Der er ingen tvivl om, at stor interesse og erfaring er en god ting, og jeg har efterhånden mange års erfaring indenfor det grønne område, både fra kirkegården men også fra mine unge dage, hvor jeg var ansat som gartnermedhjælper på LEGO i nogle år, hvor jeg var med til at passe de store områder omkring fabriksbygningerne, men også de private haver.

      Slet
  5. Lækkert at du også kan bruge det hjemme i din store have, der skal nok blive meget af den slags, når tiden er til det. Det ser flot ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er fint, at det også kan bruges på hjemmebanen, det vi lærer :-)

      Slet
  6. Hvor er du altså en sej brolægger, og hvor er det bare flot arbejde... :o)

    SvarSlet
  7. Hvor er det flot lavet - hvem der bare kunne det:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Tag et kursus eller øv dig efter bedste evne. Alle med et fysisk godt helbred og viljen til at ville, kan lære det :-)

      Slet
  8. Ja jeg er altså også vildt imponeret! Jeg er vild med brosten og granit....det må være derfor Bornholm er min yndlings Ø! Tænk at have sådanne evner! Jeg har jo haft min svoger til at lægge mange af de brosten, chaussesten og mosaikker vi har i haven. De bliver bare smukkere og smukkere med årene. Kan godt se din have for mig og nogle år! Wauw, den bliver flot!

    SvarSlet
    Svar
    1. Alle natursten er smukke, og som du skriver de bliver smukkere og smukkere med tiden, også forgår de aldrig.
      Det med at sætte sten, handler om at vide hvordan det skal gøres, og derefter om øvelse, øvelse og mere øvelse for at blive rigtig dygtig. Jeg har ikke den store rutine, men er kommet så langt, at jeg ved hvordan jeg skal gribe opgaven an, og indtil videre har jeg ikke lavet noget, som er helt frygteligt ;-) Jeg er også så heldig, at mine hænder er skuet fornuftigt på til den slags arbejde.

      Slet
  9. Mon ikke den bliver flittigt brugt den uddannelse i din nye have ;o)
    Vi har en kæmpe bunke brosten til at ligge, men det er lige det med at komme i gang... de har jo ikke samme størrelse det skidt ;o)

    Ha en go dag...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vil helt sikkert bruge noget af det jeg lærer, når der skal laves have. Desværre er mange materialer så dyre, at jeg ikke har råd til at bestille hjem i ubegrænsede mængder, ellers ville jeg da gå helt amok ;-)
      Det er lige netop det med størrelsesforskellen og sorteringen der er den store udfordring, når der skal sætte en pæn brostensbelægning, men det kan lade sig gøre :-)
      Jeg ville ønske det var mig der havde en kæmpe bunke brosten liggende, men så heldig er jeg desværre ikke.

      Slet
  10. Hej Vivi,
    Det ser sgu godt ud, ret flot belægning i har lavet. Brosten er bare flotte. Lige et detalje spørgsmål: når i hugger brostenene til, er det så bare med et ordentlig gok med et kant jern?
    mvh
    Lars

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis man skal gøre det let for sig selv, handler det ikke bare om at tæve løs på stenene. Jeg vil i nær fremtid lave et lille indlæg, så du kan se hvordan man kan gøre. Det er lettere at forklare, når det også kan illustreres med et par tegninger.

      Slet
    2. Nej det hjælper ikke bare at tæve løs, så har du ikke styr på hvor den bryder. Jeg tænkte bare om i spore/markere stenen hele vejen rundt hvor den skal bryde, og så til sidst får den et ordentlig gok

      Slet
    3. Jeg har lavet et lille indlæg omkring tilhugning af brosten.

      Slet