I går fik jeg klippet de sidste druer ned fra vores vin. Det blev til hel kasse fuld.
Druerne blev skyllet, ribbet og mast lidt så de saftede. De skal koge ca. et kvarter, til saften skifter farve til dyb rød.
Saften sættes til afdrypning. Koges derefter op med sukker. Sukkermængden afhænger af, hvor sød eller syrlig man ønsker saften - smag undervejs.
7½ liter saft blev det til i år :-)
Godaften Vivi.Det ser bare godt ud med al den saft du har fået lavet af jeres druer,
SvarSletLavede selv 11 ltr.sidste år................og brugte dem til en populær værtindegave.
Der var også vindruesaft at købe da jeg besøgte Bondens marked på Gisselfeld
forrige søndag..................har lige vist et indlæg derfra.
Men rigtig dejligt at lave noget godt ud af havens vindruer...............og mine står jo i drivhuset.God aften knus Jette
Men dejligt at få noget godt ud af
Ja det er dejligt, når man kan bruge de råvarer der er i haven :-)
SletMmmm! Det øverste bildet ga meg vann i munnen! :-) Så heldig dere er som kan lage druesaft fra egen hage. Det ser skikkelig godt ut!
SvarSletHa en fortsatt fin kveld.
Stein
Ja de friske druer ser lækre ud, men det var ved at være tiden at klippe dem ned nu, før de blev overmodne og gik til.
SletDet ser forfriskende ud - jeg tror aldrig, jeg har smagt druesaft - kun vin!
SvarSletDet smager godt og kan bestemt anbefales :-)
SletHold da op, det ser godt ud, I er heldige - hjemmelavet saft er det bedste.
SvarSletJa der er noget særligt over hjemmelavet :-)
SletDet ser godt ud, jeg tror også jeg har lavet det for mange år siden, jeg kan ikke huske, om det var en succes :)
SvarSletDet har nok ikke gjort specielt stort indtryk på dig, når du ikke husker om det var godt.
SletUhmm, hvor lækkert fik mig et par glas af den saft i lørdags, og i dag en anledning til at afprøve det herhjemme:-)
SvarSletJa prøv det, hvis du har mange druer :-)
SletJeg fik et glas druesaft af mine naboer i sidste weekend. Det smagte fantastisk godt - en vitaminbombe forestiller jeg mig.
SvarSletDet smager godt, men hvordan det lige er med druer og vitaminer, har jeg ikke styr på.
Slet