21. april 2013

Det blev en ommer.Jeg var lidt tidligt ude, med at plante mine whiskytønder til med hornvioler. Jeg ved de små skønheder er sejlivede, men det endte desværre med at de fleste bukkede under.
Hvem kunne have forestillet sig, at den uge der blev meldt vinter lige efter de blev plantet ud, kom til at vare 3 uger. 
Altså blev det for første gang en ommer. 


I stedet for de skønne små sart blå hornvioler, som jeg havde glædet mig til skulle danne et yndefuldt tæppe i tønderne, er der blevet plantet stedmoderplanter.


De har nogle skønne farver, men de store hoveder har nu ikke samme ynde og lethed som hornviolerne.
Måske bliver drømmen om et overflod af hornvioler opfyldt næste år ;-)


Her er de sørgelige rester af hornviolerne.
De kan få en ekstra chance ude i et bed.

10 kommentarer:

 1. Ja, det var godt nok noget at en sen-vinter vi fik og ærgerligt, at de små hornvioler ikke klarede frosten.

  Men det er nogle yndige farver du har sat sammen i tønderne - det bliver helt sikkert rigtig flot, når de vokser noget mere til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de ser lidt ranglede ud, når de lige er plantet, men inden længe skal de nok komme til at fylde. Jeg synes ikke, der er nogen grund til at plante tættere end de 19 planter, der er brugt i hver tønde.

   Slet
 2. Jeg plantede lidt hornvioler ud tidligere end dig. Til gengæld kunne jeg flytte dem ind, da det blev rigtig slemt, så de har klaret det og står nu og blomstrer smukt. Du har ret, de er kønnere end stedmoder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigt for dig, at du kunne flytte dine planter ind :-)

   Slet
 3. Så kjedelig! hornviolerne kommer seg nok fint når du får plantet dem ut i bedet og våren er nok nå endelig her...!? Du får jo dobbelt opp av blå blomster i år da- Hornvioler OG stemor! :-D Det er jo ikke så galt at det ikke er godt for noe! :-)
  Ha en fortsatt riktig fin våruke!
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. En lille del af planterne ser ud til at komme ude i bedet, men mange var desværre lige til komposten.

   Slet
 4. Jeg synes nu dine stedmoder er rigtig flotte og som du siger når de lige får fat og vokser til bliver de endnu flottere.
  Jeg har 2 krukker som er plantet til med hornvioler, de står stadig i drivhuset, de skulle lige vente til efter lørdag nat, hvor der blev lovet frost, men de er stadig ikke blevet sat ud, vi nåede ikke lige til det:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja inden længe fylder de meget mere :-)

   Slet
 5. Jeg har nu altid været vild med stedmoderblomsterne og de flotte farver, de findes i, men har nu også fået øjnene op for hornviolerne og de er bestemt næsten også dejligere. 19 planter i hver tønde er da vist en god dosering, eller hvad? Det skal nok blive flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på, at de 19 planter kommer til at fylde tønderne. Jeg kunne selvfølgelig godt plante mere tæt, men jeg kan godt klare ventetiden til de breder sig lidt.

   Slet