3. april 2016

Sneforsythia og drivhuset.


Sneforsythiaen er medbragt fra vores gamle have, og fik en blivende plads i vores nuværende have sidste forår. Længe har den stået med knopper, men nu står den i fuldt flor her blandt lavendlerne :-)
Lavendlerne skal klippes meget langt ned en af de nærmeste dage. Der skal være nye skud i bunden, ellers afliver man dem, men det er heller ikke noget problem med mine lavendler. Fordelen ved at klippe lavendler hårdt ned hvert forår er, at man undgår bare ben på dem.


Store er sneforsythiaens blomster ikke, men de er særdeles yndige.
 


Vores weekend har stået i drivhusets tegn.
I går fik vi styr på tværstiverne. Dem fik vi ikke sat på, da vi byggede huset, men under en storm sidste sommer, var vi pludselig nødt til at sætte nogen i, for at huset svajede faretruende. Det er dog ikke særlig let at stive et hus af, der står og gynger - ja H.J. matte faktisk stå og støtte huset, mens jeg med voldsom hast forsøgte at save skåstivere til, men vi fik huset støttet af, og det endte ikke som en stak pindebrænde. Til gengæld var drivhuset ikke længere i lod, og døren kunne ikke lukkes resten af sæsonen. Nu er huset igen i lod, og døren kan lukkes :-)


I dag fik vi igen beklædt huset med plastik. Det er ikke en specielt spændende opgave, der går en helt dag med det, og det er meget værre end at tapetsere, men vi har klaret det, endda uden de helt store diskussioner ;-) Det er en nødvendighed at få lukket hele huset på en´ dag, da der ellers er højrisiko for, at plastikken rejser af. Der mangles stadig nogle lister rundt omkring, det må vi klare de næste par dage, men huset er lukket.
De første planter er også flyttet ind - 4 kasser med dahliaknolde som er sat til forspiring :-)
 
Pyha, det var en lettelse at nå så langt !!
Planen er, at der skal stå et "rigtigt" drivhus i haven til næste forår, så med mindre vi løber ind i alt for mange eller store uforudsete udgifter, så kommer foråret 2017 til at omhandle drivhusprojekt hos os.

18 kommentarer:

 1. Så håber vi, at der ikke bliver uforudsete udgifter, så I kan få et drivhus og slippe for det store arbejde med at sætte plastik på det der. Men det er jo en ok løsning indtil videre.
  En sneforsythia må vist på ønskelisten, den ser fin ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt li sneforsythiaen med de fine små lyserøde blomster :-)
   Det er ikke verdens sjoveste opgave at sætte plastik på det drivhus, men nu er det heldigvis gjort ;-)

   Slet
 2. Sneforsythiaen var jeg begyndt at lede efter her sidst på vinteren, men holdt op, da jeg et sted læste, at dens grene er lidt slaskede. Hvad siger du om det? Din plante ser da ud til at stå fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ind til videre er min sneforsythia ikke slasket, men den har også først fået et blivende sted for et år siden, hvor den i fred og ro kan stå og vokse, så må jeg se, hvordan den udvikler sig hen af vejen.

   Slet
 3. Godaften Vivi.Godt at i nu fik sat nyt plastik på jeres lille drivhus.Så lad os håbe det holder til i får jeres rigtige drivhus.
  Jeg viser også alle mine dahlia i mit drivhus.........lægger fiberdug over om natten.
  Fin sneforsytia........den kender jeg slet ikke.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Plastikken kan kun holde en sommer, så mørner det. Det er jo bare nogle store poser vi sprætter op, så de er ikke beregnet til at modstå sol.
   Vi forventer, at have et "rigtigt" drivhus med glas i til næste forår :-)

   Slet
 4. Hej Vivi. Sådan en sneforsythia skal jeg have på min ønskeseddel...den er så fin. Dejligt at få drivhuset færdigt, så du kan have dine dahlia-knolde deri.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja drivhuset kan jeg slet ikke undvære, ikke kun til mine Dahlia, men også til alle mine forspirede planter.

   Slet
 5. ja det må dejligt at få projektet plastik overstået, så nu kan der komme mange spændende ting derind.
  Sneforsythia lyder spændende, må lige læse lidt på den.
  Måske er det afløseren for din magnolia susan som er død. Den ser i hvert fald sød ud :-)
  Kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Tror dog du har blandet et par blog sammen, for min Magnolie susan er der liv i endnu, lige som der også er liv i mine 3 andre Magnolier.

   Slet
 6. Har du et botanisk navn på den sneforsythia for den har jeg da aldrig set eller hørt om. Spændende med drivhusprojektet til næste år...mit råd er skrab flere penge sammen og købt det meget større end du i første omgang har regnet med...sådan nogen har det med at krympe og er pludselig slet ikke store nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne Marie har skrevet det latinske navn på planten lige under denne kommentar. Min Sneforsythia er i øvrigt købt hos Lønbæk Planteskole.

   Er helt klar over, at et drivhus aldrig kan blive for stort ;-) Vi havde et på 12,1 m2 i vores tidligere have. Den var fin, men jeg kan sagtens bruge (meget) mere plads.
   Jeg forventer, at det vi anskaffer os denne gang bliver omkring 15-20 m2. Kunne snildt bruge et der er endnu større, men den skal også passe ind i køkken- og snithaven og tage sig godt ud der, og vores budget strækker heller ikke til noget større. Det er måske også meget godt, at få et hus der sætter sine egne begrænsninger, da jeg har svært ved at begrænse mig, hvis pladsen til mange, mange planter er der ;-)

   Slet
 7. Lidt kommentarer om Sneforsythia(Abliophyllum distichum):Det er spinkel busk med lidt løs vækst, som styres med lidt studsning om sommeren eller lige efter blomstring. Så får man en skøn tæt vinterblomstrende busk. Den vil gerne have en lun plads i sol og let jord. Bliver ca 1m.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren Anne Marie :-)
   Tror jeg har fundet en fin plads til min buske, den lette jord har vi jo her, og den får sol fra både øst og syd.

   Slet
 8. Sneforsythia havde jeg heller aldrig hørt om, men så blev vi klogere - har også lige læse Anne Maries kommentar. Busken er yndig.
  Ja, sikke et arbejde med det plastik - jeg håber at I får mulighed for at købe et rigtigt drivhus næste år og lyt nu til Rita :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lytter ;-)
   Tør ikke købe alt for stort, da det så vil ende med jeg skal stå og prikle flere planter, end jeg i bund og grund har overskud til, for har jeg pladsen, så kender jeg godt mig selv.........

   Slet
 9. Ej hvor er din sneforsythia fin, min vil ikke blomstre, Måske skal den ha en lunere plads. Jeg kan osse se, at din står op ad en væg.
  Mvh Emmy

  SvarSlet
  Svar
  1. Min har blomstret hvert år, også selv om den har haft en lidt turbulent tid de seneste år, og har boet i et af mine planteskolebede. I år har den dog flere blomster end nogensinde før, måske fordi den nu står lunt og godt oppe ved huset.

   Slet