5. august 2016

Frugthaven

 Der arbejdes på højtryk for at få haven klar til næste weekend, hvor der er havefestival.
Haven er blevet  noget forsømt de seneste 3 uger. En virus på balancenerven gjorde mig ret ukampdygtig i næsten 14 dage. Jeg forsøgte af bedste evne, at fjerne lidt ukrudt, men med en stok i hånden for at holde balancen eller til at trække mig op ved, når jeg kravlede rundt for at luge, var effektiviteten på ingen måde i nærheden af optimal. Det går væsentlig bedre nu, og jeg nåede lige at komme på arbejde et par dage, inden vi kunne gå på sommerferie. Vi har været på ferie nogle dage i Nordjylland, og nu skal det forsømte i haven så indhentes, men mon ikke vi når det, effektiviteten begynder at nærme sig normal ;-)
 

Et kig ind over frugthaven.
Frugttræerne blev plantet sidste forår. Jeg kan ikke prale med et stort udbytte i år, men lidt har også ret.Et enkelt Phillipa æble er hvad det kan blive til.


Det samme gør sig gældende for Ingrid Marie.


Det røde Ananas æbletræ gør det lidt bedre, her kan det blive til lidt mere end et deleæble.
 
Et af blommetræerne fik også en´ blomme, men den har vi delt. Pærerne har ikke givet noget i år, men kirsebærtræet gjorde det godt :-)
Mon ikke udbyttet bliver en smule bedre til næste år.Bag havemøblerne har vi læhegnet, som består af en masse skønne planter, som også byder på spiselige frugter og bær.
 

Lige nu er det Surbærene/Aronia, som er ved at få farve.


Bærbuske hører også til i frugthaven.
Her er det røde stikkelsbær, ribs og blåbær.

 
Blåbærrene er plantet i år, men det ser ud til, at vi godt kan glæde os til en smagsprøve på bærrene allerede i denne sæson :-)

22 kommentarer:

 1. Ja det var ikke meget frugt, mine nye frugttræer som snart ikke er så nye mere, giver heller ikke ret meget. Blåbærene er heldigvis hurtigere til at give bær.
  En virus på balancenerven, ja det er ikke rart, så er det ikke nemt at luge, godt det går bedre nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også et æbletræ i køkken- og snithaven med 3 forskellige sorter på. Den er 3 år gammel og bugner af æbler. Håber ikke den knækker sammen under vægten af dem.
   Det er meget ubehageligt med en virus på balancenerven, men det bedste man kan gøre, er at komme i gang igen så hurtigt som muligt, og i det omfang man magter også selv om det er voldsomt ubehageligt. Det er fremmer ikke helbredelsen at blive liggende i sengen, og svimmelheden er der jo uanset om man ligger, sidder, står, går eller kravler rundt ude i haven.

   Slet
 2. det var sgu´da osse et fandens dårligt tidspunkt med sygdom, lige op til havefestival !!! - men go' bedring herfra...
  - det er skønt at se din frugthave, et virkelig spændende frugtudvalg :)
  - og forresten er det nok mulighed for at jeg også kan dukke op den 20 august :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var i den grad dårlig timing !! ...........men nu bliver der arbejdet på højtryk, så haven skal nok komme til at tage sig anstændig ud, men jeg når ikke alle de ekstra småprojekter jeg også gerne ville have nået, men sådan må det så være.
   Ja der er et pænt stort udvalg i frugthaven - der er også lidt mere, end der er nævnt i mit indlæg.
   Det vil glæde mig, hvis du kommer til blogtræf den 20. :-)

   Slet
 3. God bedring Vivi. Pokkers uheldig at blive syg når der er allermest der skal ordnes i haven. Regner da helt sikkert med at jeg kommer den 20.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Glæder mig til at møde dig :-)

   Slet
 4. Det lyder meget ubehageligt med virus på balancen, men det glæder mig, at du er tilbage i fuldt vigør igen:) Det ser godt ud i frugthaven. Vores æble- og blommetræer har et år mere på bagen, og Filippatræet og blommen Opal bærer rigtig mange frugter i år, så det er dejligt. Jeg har også plantet et skovfogedtræ, som gav få æbler sidste år, men i år er der ikke et!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rart, at jeg næsten fungerer normalt igen :-)
   Skovfogedtræer kender jeg ikke, men håber på, at du får bedre held med det frem over. Jeg håber og tror da også på, at vores frugttræer kommer til at bære væsentlig bedre i de kommende år.

   Slet
 5. Dejligt med så mange frugttræer, bare tænk et år elle to frem og så er du jo frugtavler :) ja, det var en træls omgang med virus på balancenerven, godt at du er ovre den værste del af det, for svimmelhed er meget ubehageligt.
  Vi dukker op hos jer næste weekend, skal lige se i vejrudsigten hvilken dag der er bedst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Frugtavler er så stort et ord, men frugt til eget forbrug + lidt mere skal det gerne blive til.
   Jeg glæder mig til at i kommer engang i løbet af næste weekend. Det er lidt underligt at melde sig til havefestivallen for første gang. Vi aner jo ikke om der kommer få eller mange, så dejligt at vide, at vi får besøg :-) Heike har også sagt, hun vil kigge ind til havefestivallen.

   Slet
 6. Sikke dog en træls omgang! Godt du er oppe i omdrejninger igen - jeg glæder mig til at gense din have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nu bedst, når man fungerer som man skal :-)
   Glæder mig også til at vise dig haven igen. Jeg kan jo se på mine gamle billeder, at haven udvikler sig for hvert år der går ;-)

   Slet
 7. Der skal nok komme mere frugt efterhånden som de gror til. Hvor ubehageligt med svimmelhed. Håber du er helt klar næste weekend. Vi ses d. 20. Glæder mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg bliver klar til både havefestival, besøg af Billund Havekreds og blogtræf :-)Jeg glæder mig så meget til det hele, så nu er det bare med at få haven gjort så pæn som muligt inden :-)

   Slet
 8. Forhåbentligt er du frisk til åben have- jeg ved, det kan være en ubehagelig omgang med sådan en svimmelhed. Er ukrudt ikke ved at være den nye sort i havesammenhæng :-}

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er næsten mig selv igen, så er helt frisk på at få gæster i haven :-)
   Var dog ved at gå i panik de dage, hvor jeg bare lå i sengen med lukkede øjne og ikke kunne noget som helst. Tænk hvis jeg havde været nødt til, at aflyse alt det jeg havde gået og glædet mig til det sidste halve år............. men sådan bliver det heldigvis ikke !!

   Slet
 9. God bedring til dig! Jeg selv render også rundt i haven, lige pludselig er der nok der skal nås... Ja det er så spændende, når man ikke ved om der overhoved dukker nogle op. Det er jo min første gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det går fint med mig nu. Har ikke mærket noget til den virus i dag :-)
   Jeg synes, der er masser af ting der skal ordnes før weekenden, og jeg er jo af gode grunde kommet en del bagud, men jeg satser på, at jeg kan være bekendt at åbne havelågen på lørdag kl. 10 ;-)
   Det er også første gang vi har meldt vores have på til havefestivalen, så jeg er også meget spændt på, hvor få eller mange der dukker op. Et par havebloggere, som ikke kan komme til blogtræf, har dog meldt deres ankomst, så vi kommer heldigvis ikke til at gå hele weekenden uden besøgende :-)

   Slet
 10. Hej Vivi!
  Træls omgang du har haft dig-har haft sådan en virus for nogle år siden, så læs medfølende-hæsligt når det står værst til! Dejligt at du er i god bedring!
  Spændende med have festivallen, rigtig god fornøjelse og arbejdslyst!
  Her bugner aroniaen også langt mere end de unge frugttræer, men de fleste giver så grenene lige netop kan bære:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, i dag har jeg heldigvis ikke mærket noget som helst til den virus, så lad det bare fortsætte sådan :-)
   Ja det er meget spændende med den havefestival, håber nogen får lyst til at kigge ind til os.

   Slet
 11. Godaften Vivi.Hvor er det surt at løbe ind i sådan en omgang.........men godt at det er ved at være på retur.
  Jeg synes der ser rigtig dejligt ud i din have.
  Og frugttræer er bare det bedste.Mit gamle Filiapa æbletræ bugner af æbler.Vil gerne se din have.........men må lige se om der er andre her fra Sjælland der vil med derover til dig.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Frugt og grønt er bare så skønt, så jeg håber på, at udbyttet vil vokse år for år fremad rettet :-)
   Håber du finder nogen fra Sjælland du kan følges med, for det vil da være så hyggeligt, hvis du kommer :-)

   Slet